Nova vest
Košarka

Sreda, 13.10.2010.

20:50

Partizan siguran u srpskom derbiju

Košarkaši Partizana m:ts pobedili su Hemofarm 77:66 (16:15, 27:17, 14:15, 20:19) u derbi meču drugog kola regionalne NLB lige pred oko 5000 gledalaca u Pioniru.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su do drugog trijumfa došli odličnom igrom u odbrani i timskim radom u napadu gde su petorica košarkaša ostvarila dvocifren učinak.

Najefikasniji bio je Dragan Milosavljević sa 13 poena, poen manje postigao je Jan Veseli, dok je Petar Božić ubacio 11. U redovima Vrščana Milan Mačvan je postigao 22 poena, dok je Miljan Pavković ubacio 15.

Partizan je fenomenalno šutirao za dva poena (61%) kontrolisavši igru u reketu pa je skoro polovinu poena (32) postigao ispod koša. Šut sa penala ponovo nije bio na potrebnom nivou (14/21), ali su "crno-beli" imali osam asistencija više od rivala (18-10).

Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj su igrači oda tima imali dosta problema sa šutom iz igre (Part 5/12, Hem 5/14), "crno-beli" su se raspucali u drugom periodu (5/6 za dva) i trojkama Pere Božića stigli 11 poena prednosti na poluvremenu.

U trećoj četvrtini Partizan je dobrom odbranom lako čuvao prednost i sigurnim šutem za dva poena stekao +16.

Trener Vlada Jovanović je čestim izmenama održavao dobar ritam svog tima koji nije imao previše uspona i padova u igri. Sa druge strane, Željko Lukajić se oslanjao na startnu petorku pa je tako Milan Mačvan odmarao samo dva i po minuta, a veliku minutažu imali su još Pavković, Abdul Hamid, Savović i Borisov. Centar Dežrom Džordan odigrao je samo pet minuta, pa je Mačvan igrao na poziviji “petice” i vrlo nervozan vodio bitku sa Katićem i Džavaijem u reketu.

Tek su polovinom poslednje četvrtine "farmaceuti" su uspeli da preuzmu kontrolu i sa nekoliko uzastopnih poena Mačvana smanje deficit na samo pet poena (59:54). Posle nekoliko minuta naizmeničnih poena sa obe strane, meč je verovatno prelomila trojka Vladimira Lučića za 71:62 dva minuta pre kraja. Do kraja su “crno-beli” lako sačuvali prednost koristivši greške protivnika, a tačku na pobedu stavio je Jan Veseli sjajnim blokom nad Abdul Hamid Mustafom u poslednjem napadu Hemofarma.

U trećem kolu Partizan (1/1) gostuje u Širokom Brijegu, dok Hemofarm (1/1) dočekuje podgorićku Budućnost (2/0).

Trener Partizana mt:s Vlada Jovanović rekao je da je njegov tim uneo više emocija u utakmicu protiv Hemofarma, što se pokazalo na terenu, zbog čega je ekipa i pobedila.

"Imali smo borbenost i požrtvovanje, igrači su ušli u utakmicu sa dovoljno emocija. To sam im tražio i prošli put, ali ne može se to uvek imati. Večeras smo igrali u dobrom ritmu, naravno uz odredjene padove koji će nam se sigurno dešavati u toku sezone", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

"Moram da budem zadovoljan. Kada imate petoricu igrača na terenu koji se bacaju za loptu ne možete da ne budete nezadovoljni borbenošću", dodao je on.

Na pitanje koliko mu prija što su navijači večeras skandirali njegovo ime, Jovanović je ponovio nepisano pravilo KK Partizan da je publika "šesti igrač".

"Znam da su ljudi koji vole Partizan došli da pomognu klubu. Otišlo je mnogo igrača, pre svega Dule (trener Duško Vujošević). Osetili su da nam treba podrška. A to što mi skandiraju ime, ja sam pre svega oprezan čovek i znam koliko treba da se uradi da bi se to opravdalo, pa me više opterećuje nego što mi prija, jer i ostali igrači znaju šta treba da se radi da bi se to opravdalo", rekao je kroz osmeh Jovanović.

Trener devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije rekao je da su timu hitno potrebni igrači na poziciji plejmejkera i krilnog centra, kao i da je klub "blizu rešavanja" pozicije kreatora igre. To bi verovatno mogao da bude Amerikanac Oliver Lafajet








Trener Hemofarma Željko Lukajić rekao je da njegov novi tim treba mnogo da radi i da mu je potrebna hrabrost u napadu.

"Ako bih mnogo pričao o utakmici to bi bilo pravdanje, ali istina je da imamo nov tim, da smo promenili mnogo igrača i da treba mnogo da radimo. Pre svega nam je potrebna odlučnost, koncentracija i hrabrost u napadu, jako smo blokirani, treba nam vođa, ne samo sa unutrašnjih nego i sa spoljnih pozicija u timu", rekao je Lukajić.

Trener ekipe iz Vršca rekao je ekipa ima objektivne probleme, ali je naglasio da nema zacrtane ciljeve.

"Mi nemamo ciljeve nego smo sami sebi zadali zadatke da idemo korak po korak i da se trudimo da budemo bolji", rekao je Lukajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve