Nova vest
Košarka

Sreda, 13.10.2010.

13:42

B92: Lafajet novi bek Partizana

Amerikanac Oliver Lafajet novi je plejmejker Partizana mt:s, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je u prethodnom periodu igrao pripremne utakmice NBA za Boston Seltikse. Njegov dolazak u Beograd očekuje se narednih dana.

Lafajet je pod neobičnim okolnostima napustio Boston Seltikse, iako je ostavio odličan utisak igrajuči za slavnu "franšizu" iz Masačusetsa.

Novi plejmejker 'crno-belih' se školovao na Univerzitetu Hjuston, koji je završio 2008.godine. Kasnije je igrao za NBDL ekipe Eri Bej i Fort Vejn. Krasi ga izuzetna brzina, solidna ruka, ali i mogućnost da kao „kombo“ bek igra na pozicijama 'jedan' i 'dva'.

Lafajet je takozvani „last kat“ ekipe Bostona pred početak trening kampa Seltiksa. 26-godišnji bek je u jedinoj utakmici sa Seltikse i porazu od Milvokija, bio vrlo dobar sa sedam poena, četiri skoka i dve asistencije za 20 minuta u igri.

Boston je doveo u međuvremenu Delonte Vesta i potpisao ugovor sa Nejtom Robinsonom, dok je tokom leta draftovan i bek Ejveri Bredli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve