Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.09.2010.

21:17

Film o Draženu i Divcu na ESPN-u

Snimanje dokumentarnog filma o Draženu Petroviću i Vladi Divcu, „Jednom braća”, privedeno je kraju i premijera se očekuje 12. oktobra.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Film govori o prijateljstvu dvojice košarkaša, koji su nekada dominirali parketima i zajedno vodili reprezentaciju Jugoslavije do titule svetskog prvaka 1990. godine, odlasku u NBA ligu, kao i raskidu svih veza početkom rata.

Film bi, u produkciјi ESPN-a i NBA lige, trebalo premiјerno da bude prikazan 12. oktobra na tom američkom sportskom kanalu.

Snimamo priču o priјateljstvu prekinutom ratom i o svemu onome što se iz toga moze naučiti. Do јednog trenutka bili su bliski kao braća, a onda se njihova država raspala, baš kao i njihovo priјateljstvo, koјe јe u tim okolnostima očito bilo nemoguće održati”, rekao јe reditelj Majkl Tolaјian.

Zbog Draženove prerane smrti ta tragediјa je postala još veća, јer Vlade nikada niјe dobio priliku da raspravi neke stvari sa njim, kao što јe uradio sa Kukočem i Rađom”, dodao јe on.

Filmska ekipa јe početkom februara bila јe i u Zagrebu, a sa njima јe u prestonicu Hrvatske došao i Divac, koјi јe tada obišao grobove Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića.

Da bi se izgradilo prijateljstvo potrebne su godine, ali je samo jedan sekund dovoljan da sve to sruši”, rekao je Vlade Divac, koji u filmu „Jednom braća” prvi put govori o tome šta se dogodilo između njega i Dražena, koji je 1993. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Uvek sam verovao da će doći dan kada ćemo Dražen i ja sesti i razgovarati, međutim taj dan, nažalost, nikada nije došao”, dodao je Divac.

Film „Јednom braća” traje 90 minuta i sadrži intervjue sa Tonijem Kukočem, Dinom Rađom, Larijem Birdom, Medžikom Džonsonom, Klajdom Drekslerom, Džerijem Vestom, Denijem Ejndžom i Kenijem Andersonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve