Nova vest
Košarka

Petak, 27.08.2010.

21:42

Gurović: "Želim crveno-beli dres"

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije Milan Gurović želi da se vrati na teren posle godinu dana pauze.

Izvor:

Autor:

Default images

“Dosadno mi je. Mnogo mi je dosadno. Deca mi kreću u školu, kada ih odvezem u školu, pročitam Sportski žurnal i onda ne znam šta ću sa sobom“", izjavio je Gurović za Sportski žurnal.

“Napravio sam veliku grešku što sam se povukao. Činjenica je da imam 35 godina, ali osećam da mogu još bar tri godine fizički da izdržim sve napore. Ja sam bio samo psihički umoran", dodao je bivši košarkaš Crvene zvezde.

"Posle godinu dana pauze, kada sve sagledam, javila mi se želja da se ponovo aktiviram. Svestan sam da to sada neće moći da bude na evroligaškom nivou, ali želim samo da igram“, dodaje Gurović.

Gurović je u karijeri igrao za jedanaest klubova: Peristeri (1993-1998), Barselonu (1998-2000), AEK (2000), Trst (2000-2001), Malaga (2001-2003), Vojvodina (2003-2004), Partizan (2004), Huventud (2004-2005), Crvena zvezda (2005-2007), Prokom (2007-2008) i Galatasaraj (2008-2009).

“Trenutno sam treniram i spremam se, a bio sam aktivan sve ovo vreme, nisam spavao. Odlazio sam redovno u teretanu i trčanjem sam održavao kondiciju. Bilo je i basketa sa Dejanom Milojevićem. Znam da sam i ovako nespreman sada bolji od 80% igrača u Evropi. Šta da radim, mnogo verujem u sebe i znam da mogu", sa puno samopouzdanja govori Gurović.

Gurović ističe da ima ponuda, najkonkretnije dolaze sa Kipra, ali bi on želeo da ostane u Srbiji.

“Igrao bih u Zvezdi, nigde više“.

Košarkaš koji je sa reprezentacijom Jugoslavije bio prvak sveta u Indijanapolisu 2002. godine kaže da ne odustaje od povratka u Zvezdu posle svega što se događalo na Malom Kalemegdanu.

“Na rukovodećim ljudima sa Malog Kalemegdana je da to prepoznaju. Nije da se nudim, ne želim da ispadne da Milan Gurović moljaka da igra u Zvezdi. Jednostavno mi se javila velika želja, a znam da mogu i da bi oni voleli da me uzmu“, ističe Gurović.

Gurović kaže da je bilo kontakata sa tim menadžerom Nebojšom Ilićem.

“Čuo sam se sa tim menadžerom Nebojšom Ilićem. On će razgovarati sa šefom struke Mihajlom Uvalinom. Na treneru je da odluči. Smatram da iskustvom koje posedujem mogu da pomognem ovim klincima. Ponavljam, imam veliku želju i volju da ponovo obučem crveno-beli dres“, zaključuje Milan Gurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve