Nova vest
Košarka

Sreda, 18.08.2010.

23:27

EP: Kadetkinje u četvrtfinalu

Ženska kadetska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Grčkoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Izabranice Zorana Kovačića su u odlučujućoj utakmici prikazale najbolju partiju u dosadašnjem delu Šampionata i do nogu potukle selekciju Švedske (73:39).

U prvoj eliminacionoj rundi, u petak od 17,45 časova, igraće protiv Turske, prvoplasirane ekipe F grupe.

Od samog starta meča igralo se po taktovima koje su diktirale naše devojke. Odbrana je kao i uvek bila na visokom nivou, ali je ovog puta i napad bio odličan. Sa svakim novim poenom, raslo je samopouzdanje Kovačićevih učenica. Sve je funkcionsalo besprekorno i pobeda prosto nije mogla da izostane.

Zoran Kovačić, selektor našeg tima, posle meča je podsetio da je plasman u četvrtfinale najbolji rezultat naših ženskih kadetskih selekcija u poslednje tri godine i dodao:

"Najbolje smo odigrali baš kada je bilo najpotrebnije. Sve devojke su pružile odlične partije. Igrali smo vrhunski u napadu, a u tom slučaju dođe i odbrana. Sve devojke su ispunile predviđeni zadatak. Švedska nijednog trenutka nije imala šansi. Priželjkivao sam plasman u četvrtfinale i ta želja mi se ispunila. Sada bih voleo da odemo korak više. Ako protiv Turske budemo igrali kao sada, a znam da možemo čak i bolje, ni polufinale neće biti daleko."

Švedska – Srbija 39:73 (11:16, 15:25, 4:21, 9:11)

Švedska: Stromberg 2, Gultekin 2, Frikbo 11, Anderson, Iderstal 2, Enlund 4, Hanson 6, Akerman, Melstrom 2, Troha, Hersler 10, Lenartsdoter.
Srbija: Topuzović 2, Crvendakić, Vidaković 5, Kovačević 23, Nović 9, Nikolić, Stanačev 2, Vučković 4, Janković, Čorto 2, Mandić 20 (trojke 6-6), Bošković 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve