Nova vest
Košarka

Utorak, 17.08.2010.

16:24

B92: Nejtan Džavai u Partizanu

Australijski košarkaš Najtan Džavai četvrti je igrač koji je postao član prvaka Srbije Partizana mt:s ovog leta, saznaje B92.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

23-godišnji Džavai, visok 209 cm, igrao je prošle sezone za Minesotu Timbervulvse.

Na 39 utakmica prosečno je provodio 10.6 minuta na terenu i beležio 3.2 poena, 2.7 skoka i 0.6 asistencija. Tokom sezone poslat je u NBDL ligu, u Sijuks Skaj Fors, ali je posle mesec dana vraćen u Mineapolis.

Australijanac, koji je poznat po nadimku 'Ozi Šek', izabran je na draftu 2008. godine od strane Toronto Reptorsa, ali je potom poslat na u NBDL ligu, u ekipu Ajdaho Stampid.

Ove godine nije bio na raspolaganju selektoru Australije Bretu Braunu za šampionat sveta u Turskoj zbog potrage za novim klubom.

Pre Džavaija Partizan je tokom leta angažovao reprezentativca Srbije Dragana Milosavljevića, slovenačkog reprezentativca Jaku Klobučara i Raška Katića. U ekipi su od prošlogodišnjih osvajača tri trofeja i učesnika Fajnal Fora ostali Petar Božić, Aleksandar Mitrović, Dušan Kecman, Jan Veseli, Branislav Đekić, Vladimir Lučić i Sava Lešić, seniorskom pogonu priključili su se Nemanja Jaramaz i Nemanja Bešović.

Na probi je Dušan Korać, ne zna se da li će crno-beli dres i dalje nositi Aleksandar Rašić a beogradski klub su napustili Lester MekKejleb, Lorens Roberts, Aleksandar Marić, Slavko Vraneš, Strahinja Milošević i Stefan Sinovec.

Partizan je na pripremama, a prvu zvaničnu utakmicu u sezoni 'crno-beli' igraju 9. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve