Nova vest
Košarka

Sreda, 11.08.2010.

00:35

Srbija ponovo pobedila Tursku

Košarkaška reprezentacija pobedom nad Turskom u zatvorenom meču završila je seriju kontrolnih utakmica u Istanbulu.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Meč je imao karakter treninga, igrano je pet perioda, a naš tim je slavio rezultatom 66:61.

Prema dogovoru selektora dva tima Dušana Ivkovića i Bogdana Tanjevića, igrali su svi raspoloživi igrači, ali naš centarski par Krstić – Perović je ipak bio na poštedi.

Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je već krajem drugog perioda, a Turci su u poslednjem uspeli da izbegnu ubedljiv poraz.

Podsećamo, naša reprezentacija je prethodno osvojila "Adidas kup" koji je takođe igran u Istanbulu i u nastavak priprema ulazi bez poraza u kontrolnim mečevima. Za nekoliko dana sledi nova provera – "Adeko kup" u Mariboru, gde će im protivnici biti selekcije Slovenije, Rusije i Novog Zelanda.

"Bila je ovo veoma korisna utakmica u procesu naših priprema za Svetsko prvenstvo. Igrali smo bez Koste Perovića koji će zbog lakše povrede pauzirati par dana, a kapiten Krstić je imao manju minutažu. Ipak, dosta rano, već u trećoj četvrtini došli smo do visoke prednosti koja je iznosila i 27 poena razlike, pa smo poslednju deonicu odigrali u nešto slabijem ritmu. Ostajemo u Istanbulu gde ćemo trenirati do četvrtka, kada putujemo na turnir u Maribor", rekao je Ivković.

Turska – Srbija 61:66 (19:17, 4:21, 17:20, 21:8, 16:20)

Turska: Akjol 4, Guler, İljasova 24, Erden 5, Tunčeri 4, Savaš 12, Gonlum, Ašik 5, Turkoglu 5, Buker 2, Ozer, Solak.

Srbija: Tepić, Milosavljević 2, Paunić 8, Bjelica 2, Marković 2, Savanović 6 (4 sk), Raduljica 12 (5 sk), Veličković 2, Kristić 3, Mačvan 11 (11 sk), Kešelj 4, Teodosić 1, Rašić 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve