Nova vest
Košarka

Petak, 06.08.2010.

18:03

Marić stiže, Braun prezadovoljan

Novi centar grčkog Panatinaikosa Aleks Marić najavio je da će se priključiti pripremama košarkaške reprezentacije Australije.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Australija je tako uspela da se izbori da bivši košarkaš beogradskog Partizana nastupa za njih, a ne za Srbiju.

Marić je prethodno igrao za mlađe kategorije ’kengura’, ali je razmatrao mogućnost da zaigra za seniorsku selekciju Srbije.

Do skora se činilo da Košarkaški savez Australije neće uspeti da privoli Marića da igra za nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu u Turskoj, pošto je on istakao da želi da se dobro odmori posle naporne sezone sa Partizanom.

Međutim Marić, koji je u međuvremenu prešao u grčki Panatinaikos, najavio je da će se tokom vikenda pridružiti selekciji Australije u trening kampu u Melburnu.

"Iza mene je duga i veoma naporna sezona u Evropi, koja je trajala sve do 20. juna. Posle toga sam samo želeo da se odmorim i na neko vreme potpuno zaboravim na košarku“, rekao je Marić.

"Međutim, sve vreme sam bio u kontaktu sa selektorom Bretrom Braunom koji mi je rekao da me potpuno razume i da u svakom slučaju računa na mene“, dodao je on.

"Oduvek sam želeo da igram za Australiju, naročito na SP. Posle odmora sa nestrpljenjem čekam da zaigram za Australiju. Nije mi bilo potrebno mnogo vremena da donesem tu odluku", objasnio je Marić.

Marić je sa U 19 selekcijom Australije osvojio zlato na SP 2003. godine, a potom je nastupao i za U 21 reprezentaciju na SP 2005. godine.

Marić očekuje da će se dobro uklopiti u nacionalni tim Australije.

"Mislim da mogu da donesem dodatnu čvrstinu timu, kako na fizičlom tako i na psihičkom planu. Isto sam učinio u Partizanu i osećam da mogu istu stvar da uradim i sa Australijom“, zaključio je MVP Evrolige.

I selektor Bret Braun je bio veoma zadovoljan zbog Marićeve odluke.

"Aleks je prihvatanjem našeg poziva, poput mnogih drugih igrača, na prvo mesto stavio svoju zemlju. Njegov talenat, posvećenost i veliko iskustvo garantuju nam da će se sjajnio uklopiti u tim. Veoma smo uzbuđeni zbog njegovog dolaska", rekao je Braun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve