Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.08.2010.

22:29

Bjelica: "Čekanje se isplatilo"

Nemanja Bjelica rekao je da se dugo dvoumio između Kahe Laboral i Olimpijakosa, ali smatra da je napravio odličan potez.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Reprezentativac Srbije potpisao etogodišnji ugovor sa šampionom Španije.

„Bila je ovo veoma teška nedelja za mene. Dugo sam se kolebao i na kraju morao da odlučim u poslednjem trenutku. Čekanje se isplatilo, jer mislim da sam uradio pravu stvar. I selektor je imao razumevanja za moju odluku“, rekao je Bjelica.

Petogodišnji ugovor sa Kahom, čija je vrednost 4,5 miliona evra, samo je jedan od razloga zbog kojeg je 22-godišnji reprezentativac Srbije izabrao tim iz Vitorije.

„Dobio sam ponudu koja se ne odbija, ali i priliku da igram u najboljoj evropskoj ligi, u klubu u kojem ću imati prostora i sve uslove za rad i napredak u karijeri. Dobio sam idealnu šansu da talenat pretočim u preko potrebno iskustvo. Kaha je u ovom trenutku bila najbolja opcija“, izjavio je bivši košarkaš crvene zvezde.

Postojala je i opcija odlaska u NBA, ali je Bjelica procenio da još nije pravi trenutak.

„Imao sam ponudu Minesote, ali sam uvideo da mi nedostaje iskustva za NBA. Igrači mojih godina, koji su odlazili u Ameriku, već su pre toga igrali u Evroligi, neki su je i osvajali. Naravno, NBA ostaje kao krajnji cilj u karijeri“, kaže Bjelica.

Za samo dve godine, momak iz novobeogradskih blokova prešao je put od potpunog anonimca do igrača o kojeg se otimaju evropski velikani.

„Kada pomislim gde sam bio pre dve godine, sve mi ovo izgleda neverovatno. Nisam mogao ni da sanjam o tome kada sam potpisao sa Zvezdom probni ugovor na tri meseca. Veliku zahvalnost dugujem Zvezdi i Pešiću, treneru koji mi je dao šansu, kao i selektoru Ivkoviću i Trifunoviću. Srećan sam što sam dokazao da vredim i što nikad nisam odustajao, iako je bilo mnogo teških trenutaka.“

Preprvog treninga u Kahi Laboral, Bjelicu očekuju još mnogi na pripremama za SP u Turskoj.

„Potpuno sam posvećen reprezentaciji, nadam se da ću izboriti mesto u timu za Tursku. Naša prednost je mladost, ogromna želja na svakom treningu i u svakoj utakmici. Imamo i Teodosića, najboljeg pleja u Evropi, što je velika stvar za ovu ekipu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve