Nova vest
Košarka

Petak, 30.07.2010.

22:01

EP U-18: Srbija u polufinalu

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale šampionata Evrope u Litvaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Vlade Jovanovića je u četvrtfinalu u Viljnusu ubedljivo pobedila selekciju Poljske rezultatom 75:57.

Protivnik Srbije u borbi za plasman u finale biće reprezentacija domaćina Litvanije koja je u četvrtfinalu deklasirala Grčku sa 84:51. U drugom polufinalu sastaju se Rusija i Letonija.

Četiri košarkaša Srbije meč su završila sa dvocifrenim brojem poena, a najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 14. Vukašin Petković ubacio je 13, Bogić Vujošević 12, a Božo Dumić 11 poena. Odličnu partiju pružio je i Nikola Silađi sa šest poena i 10 skokova.

Sa druge strane Ponitka je bio najefikasniji na utakmici sa 20, dok je Mihalak postigao 11 poena.

Polufinalni duel Srbija Litvanija na programu je u subotu od 19 časova.

"Znali smo da moramo da budemo agresivni na celom terenu, a posebno na našoj polovini, što smo i uradili. Iako smo imali veoma loš šut za tri poena, pa i sa linije penala, meč smo dobili tako što smo imali potpuno isti broj skokova kao Poljaci i tako što smo igrali agresivno u odbrani. Poljaci su izgubili 31 loptu, a one su nama značile lake poene", rekao je Vlada Jovanović posle utakmice.

O polufinalu i duelu sa Litvanijom, Jovanović je rekao: "Litvanci su prvi favorti na takmičenja. Radi se o jako dobroj selekciji, igrali smo sa njima u pripremama i uverili se u to. Osim toga, domaćini su, a dobro je poznato da je košarka sport broj jedan u Litvaniji. Mada, ništa još nije gotovo. Važno je samo da igramo dobro u odbrani, jer uverili smo se da čak i kada nas ne ide u napadu i kada loše šutiramo, odbranom dobijamo utakmice", istakao je Jovanović za sajt KSS.

Srbija – Poljska 75:57 (22:18, 16:17, 19:12, 18:10)

Srbija:
Petković 13, Vujošević 12, Lambić 6, Nastić, Bogdanović 14, Igrutinović, Luković, Gujaničić 4, Đumić 11, Drenovac 7, Silađi 6, Bešović 2.
Poljska: Kviatkovski 2, Gročovski, Mihalak 11, Dijemba 1, Bartoševič 4, Leščinksi 3, Ponitka 20, Sokolovski 4, Bojko, Gijelo 10, Nijedvijedcki, Karnovski 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve