Nova vest
Košarka

Petak, 30.07.2010.

19:35

Marić dve godine u Panatinaikosu

Sada već bivši košarkaš Partizana Aleks Marić potpisao je u petak ugovor sa prvakom Grčke Panatinaikosom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Marić je sa ’zelenima’ iz Atine potpisao dvogodišnji ugovor.

Australijski centar (25), viskok 211 centimetara je prošle sezone u dresu Partizana eksplodirao, i na kraju je bio najkorisniji igrač Evrolige. Marić u PAO dolazi kao zamena za Nikolu Pekovića koji je ovog leta prešao u NBA ligaša Minesotu.

Marić je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za plasman ’crno-belih’ na završni turnir Evrolige. U najjačem evropskom takmičenju imao je prosek od 14,6 poena, 8,4 skoka i 1,2 asistencije. Pored plasmana na završni turnir Evrolige, Marić je prošle sezone sa Partizanom osvojio prvenstvo i Kup Srbije, kao i regionalnu NLB ligu.

Po dolasku u Atinu Marić izjavio da mu je čast što će u Panatinaikosu raditi sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem.

Nakon odlazaka Mekejleba, Robertsa i Vraneša, Marić je postao zvanično četvrti igrač koji je napustio Partizan. Sa druge strane, u klub su za sada došli Slovenac Jaka Klobučar, Dragan Milosavljević iz Radničkog i Raško Katić iz Hemofarma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve