Nova vest
Košarka

Utorak, 20.07.2010.

19:48

B92: Marić igra na SP u Turskoj

Centar Partizana Aleks Marić igraće za reprezentaciju Australije na Svetskom prvenstvu u Turskoj, saznaje B92.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Marić je imao briljantnu sezonu u “crno-belom” dresu gde je sjajnim partijama u Evroligi privukao pažnju najvećih evropskih ekipa.

Bez obzira na pisanje pojedinih beogradskih, ali i australijskih medija da neće nastupiti za “knegure”, Marić će se ipak 3. avgusta pridružiti nacionalnom timu.

Momak rođen u Sidneju pre 25 godina biće jedan od glavnih aduta Australije i selektora “kengura” Breta Brauna na predstojećem Mundobasketu, s obzirom da je Endrju Bogut otkazao učešće kako bi se oporavio od teške povrede.

Marić je protekle sezone u Evroligi na 18 mečeva prosečno beležio 14.6 poena, 8.3 skokova. U decembru je proglašen za MVP-a lige, ali je u januaru povredio koleno. Na kraju sezone je izabran u idealni tim EL.

Australija se nalazi u grupi sa Srbijom, Argentinom, Jordanom, Nemačkom i Angolom. Svetsko prvenstvo se održava od 28. avgusta do 12. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve