Nova vest
Košarka

Petak, 16.07.2010.

00:11

Golden Stejt prodat za 450 miliona

Golden Stejt Voriorsi će dobiti novog vlasnika, pošto je sadašnji vlasnik Kris Kohan dogovorio prodaju tog NBA ligaša za rekordnih 450 miliona dolara.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Kako prenosi agencija AP novi vlasnici Golden Stejta su direktor kompanije ’Mandelej entertejment’ Piter Džuber i bivši suvlasnik Boston Seltiksa - Džo Lejkob.

Prethodno se spekulisalo da je glavni favorit za kupovinu Golden Stejta direktor kompanije ’Orakl’ Leri Elison, čije je bogatstvo magazin Forbs procenio na 28 milijardi dolara.

Golden Stejt je tako je oborio rekord NBA lige po ceni za koju je prodat. Dosadašnji rekord su držali Feniks Sansi, koji su 2004. godine promenili vlasnika za 401 milion dolara. Prodaju Golden Stejta tek treba da odobri Upravni odbor NBA lige.

Kohan je Golden Stejt preuzeo 1995. godine za 119 miliona dolara, ali je morao da ga proda zbog duga od 160 miliona dolara koji je napravio kupovinom kablovskog operatera. Ekipa je u tom periodu samo jednom ušla u plej-of, po čemu su najgori u NBA ligi. To je ujedno bio i njihov jedini nastup u doigravanju u proteklih 16 sezona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve