Nova vest
Košarka

Utorak, 13.07.2010.

23:04

EP U20: Srbija izgubila od Ukrajine

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Ukrajine sa 66:64, u drugom kolu druge faze na šampionatu Evrope u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U veoma neizvesnoj završnici pobedu Ukrajini doneo je Otverčenko koji je 40 sekundi pre kraja pogodio trojku za 65:64.

Na drugoj strani Zvezdin plej Nemanja Nedović je izgubio loptu, ali je Srbija dobila još jednu priliku pošto ni Ukrajinci nisu relizovali svoj napad. Ipak, bek Partizana Aleksandar Mitrović promašio je dve sekunde pre kraja za tri, i to je bio kraj.

Konačan rezultat postavio je Natijažko sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u srpskoj selekciji bili su Mitrović sa 15 i Jaramaz sa 12 poena. Najefikasniji igrač utakmice bio je upravo meč-viner Otverčenko koji je utakmicu završio sa 21 poenom.

Reprezentacija Srbije je i pred ovog poraza obezbedila plasmam u četvrtfinale. naši košarkaši su treći u grupi E sa skorom 2-2. Prva je Grčka bez poraza, druga Ukrajina sa 3-1, a iza nas su Litvanija, Crna Gora i Letonija sa 1-3.

Srbija je tokom većeg dela utakmice imala prednost, ali je pokazala puno oscilacija. Posle našeg vođstva 32:27 Ukrajinci su serijom 13-0 došli do osam poena prednosti početkom treće četvrtine, ali Srbija je uspela da se vrati, i šest minuta pre kraja posle trojke Jaramaza dođe do velikih osam razlike (62:54). Ipak, u već opisanom finišu utakmice Ukrajinci su ponovo preokrenuli i na kraju slavili.

Ukrajina: Dolenko, Džjuba, Otverčenko 21, Ožegov, Lipovij 8, Noskov 5, Osnač 1, Kondratjev 6, Sandul 14, Anisimov, Natjažko 11, Kosenkov.
Srbija: Milutinović 4, Obrenović 1, Riznić, Subotić 6, Nedović 2, Mitrović 15, Arnautović 3, Majstorović, Đekić 9, Anđušić 8, Jaramaz 12, Musli 4.

U poslednjem kolu, koje je na programu u sredu, ekipa Boška Đokića igra protiv neporažene Grčke, Ukrajina protiv Litvanije, a Crna Gora protiv Letonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve