Nova vest
Košarka

Utorak, 13.07.2010.

22:42

Kapičić: "Nekorektan odnos NLB-a"

Predsednik KSS Dragan Kapičić u intervjuu za "Sport" oštro je reagovao na saopštenje NLB lige će se ligaški deo regionalnog takmičenja završiti 15. marta

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To znači da od početka srpske Superlige u prvoj nedelji marta neće biti ništa, iako je tako odlučila Skupština KSS.

Kapičić podseća da prethodno NLB liga nije smanjena sa 14 na 12 timova, niti su FMP i Hemofarm dobili vlasnički udeo u preduzeću "Sidro", vlasniku svih prava regionalnog takmičenja.

Nije ispunjeno ništa iz ugovora potpisanog između NLB lige, KSS i Evrolige leta 2009.

"Kako da štitim domaće interese u jednom nekorektnom, ponižavajućem odnosu. Shvatam interese regionalne lige, ali ne mogu da prihvatim da sve bude izigrano. Da su smanjili ligu na 12, kako smo ugovorom "overili", ne bismo sada bili u ovoj situaciji. Naši klubovi koji igraju na Jadranu mogu da kažu da je njima važno to takmičenje, ali će morati i da javno priznaju da ne poštuju odluke Skupštine KSS, pa ćemo stići do moralnih konsekvenci. Uostalom, ako sebe ne poštuješ, ne očekuj to ni od drugih", kaže Kapičić za "Sport".

Sredinom septembra održaće se vanredna Skupština KSS.

"Nikome ne pada na pamet da menja skupštinske odluke zbog NLB lige, pogotovo kada smo krenuli sa "mrtve tačke" u priči o domaćoj ligi. Pa ne možemo da pristanemo da naše takmičenje traje manje od dva, a "njihovo" šest meseci. Svaki klub koji se ogluši o skupštinsku odluku, istovremeno krši Statut, pa se dovodi u pitanje funkcionisanje KSS!".

Ipak, Kapičić je svestan da će KSS teško doći u situaciju da primeni sankcije protiv svojih najboljih klubova, pre će se naći “kompromisno rešenje”.

"Ako dođemo do takvog poraznog rešenja, postavlja se pitanje ostanka celokupne rukovodeće garniture KSS, a ja ću razmisliti o svom statusu u organizaciji", upozorava Dragan Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve