Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.07.2010.

21:16

Blat: "Grupa je veliki izazov"

Partizan će u Evroligi igrati u grupi A sa Kaha Laboralom, Makabijem, Prokomom, Žalgirisom i timom iz kvalifikacija.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Zvaničnici klubova su manje-više zadovoljni žrebom, ali naglašavaju da je grupa ipak veoma teška.

Trener Makabija David Blat rekao je da je žreb uvek interesantan i dodao: Igramo protiv ekipa koje su veoma jake i zanimljive navijačima. Tek je jul i teško je sada znati kakvi će timovi biti do početka takmičenja. Naša grupa je veliki izazov”.

“Sada je vreme da se koncentrišemo na sebe, da napravimo najjači mogući tim, zbog sebe i zbog naših vernih navijača. Grupa nije laka, ali je veoma atraktivna”, kaže Blat.

Bek Makabija Tal Burštajn optimista je pred novo izdanje Evrolige.

“Moramo da brinemo samo o sebi. Trener gradi odličan tim, potrebno nam je strpljenje, ali kada se sve uklopi, siguran sam da ćemo bar kod kuće moći da se nosimo sa bilo kojim timom Evrope. Kaha Laboral je odličan, video sam to kada sam igrao u Španiji. Partizan je uvek jak i siguran sam da su naši navijači srećni jer imamo priliku da se iskupimo nakon bolnog poraza u prošlogodišnjem četvrtfinalu. Radujemo se uzbudljivoj sezoni”.

Savetnik u Kaha Laboralu Karlos Isar de la Fuente kaže da je grupa A najteža od svih.

“Moramo da se takmičimo i da pokušamo da se plasiramo u Top16 fazu. Makabi ja jak rival još otkad je počela Evroliga, Partizan je stigao do fajnal-fora, tako da je ovo jaka grupa. Očekujem veoma napete mečeve sa sjajnom atmosferom. Mislim da je ovo najteža grupa ove godine”.

Predsednik Prokoma Pšemislav Šećovski zadovoljan je rivalima.

“Ovo je veoma lepa grupa sa naše tačke gledišta. Dejvid Logan, naš glavni igrač prošle sezone, sada igra za Kaha Laboral i to će biti veoma zanimljivo. Svi su se šalili pre žreba da će se to dogoditi i, eto, desilo se. Takođe ćemo igrati protiv naših prijatelja iz Srbije, ekipe Partizana. Radujem se narednoj sezoni. Prošla godina je bila spektakulatna, igrali smo četvrtfinale i držimo palčeve da i sezona pred nama ne bude lošija. Daćemo sve od sebe, to vam garantujem”.

Generalni menadžer Žalgirisa Paulius Motiejunas još ne može da prognozira krajnji ishod.

“Ovo je dobra grupa za nas, ali teško je sada reći šta će se dogoditi. Makabi i Partizan imaju nove trenere, Prokom se menja. Imamo tri državna prvaka, tako da je grupa teška, a i videćemo ko će nam se pridružiti iz kvalifikacija. Naš tim je većim delom spreman, ostaje još samo da delove sklopimo u celinu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve