Nova vest
Košarka

Sreda, 07.07.2010.

15:58

ESPN: Boš ide kod Vejda u Majami

Krilni centar Toronta, i All star igrač Kris Boš pridružiće se u Majamiju Dvejnu Vejdu, prenosi ESPN, pozivajući se na svoje izvore.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odlaskom Boša na Floridu, počinje rasplet najzanimljivijeg prelaznog roka u poslednjih nekoliko decenija, a kruna svega biće odluka LeBrona Džejmsa koju će saopštiti preko TV-a u četvrtak.

Prema navodima američkih medija, Boš bi za šestogodišnji ugovor mogao da dobije 125 miliona dolara preko "sign and trade" ugovora. To znači da bi prvo potpisao ugovor sa Reptorsima, pa prešao u novi klub. Ovakva vrsta ugovora, obezbeđuje igraču još jednu godinu ugovora.

Bez ove opcije, Boš će u Majamiju zaraditi 96 miliona dolara.

Sada ostaje pitanje šta će odlučiti LeBron Džejms? Majami ima opciju da potpiše i treću veliku zvezdu, ali da bi obezbedila novac, ekipa Hit-a, mora da trejduje Majka Bizlija. Novi problem je i činjenica da će dva ili tri izuzetno "teška" i izdašna ugovora (koje će imati Vejd, Boš i možda Džejms) primorati Peta Rajlija, prvog čoveka Majamija da ostatak tima "popuni" igračima sa minimalnim ugovorima.

Boš je celu karijeru u NBA ligi proveo u Torontu za koji je nastupao 7 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve