Nova vest
Košarka

Utorak, 29.06.2010.

16:42

Vujošević: Rad u CSKA veliki izazov

Novi trener košarkaša CSKA iz Moskve Duško Vujošević izjavio je da se raduje velikom izazovu kakav je vođenje najtrofejnijeg ruskog tima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

„U ovom klubu već postoji sistem. Nadam se da ću, svojim znanjem i iskustvom, uspeti da ga unapredim. Ja sam timski igrač. Prelazak u CSKA je za mene veliki izazov, jer ću kao trener iza sebe imati i odličnu organizaciju koja će me podržavati i pomagati“, rekao je Vujošević u svom prvom obraćanju ruskim novinarima.

Bivši strateg Partizana izjavio je da će klub dovesti pojačanja na odredjenim pozicijama u ekipi, ali nije želeo da navede imena igrača koji su interesantni ’armejcima’.

Dostigao sam maksimum u Partizanu, a u CSKA imam mogućnost da zabeležim još bolje rezultate. Na moju odluku uticali su prijateljski, gotovo bratski odnosi navijača dva kluba“, dodao je Vujošević.

Trofejni trener poručio je svojim novim igračima da ih očekuje težak i naporan rad u narednom periodu.

Jedan od osnovnih elemenata košarkaškog talenta predstavlja i sposobnost da se naporno radi na treninzima. Važno je da se igra dobro pod pritiskom. Obećavam igračima da ih čeka naporan rad. Nadam se da ćemo dobro odraditi pripreme. Logično je da bude i uspona i padova, ali uradiću sve da igramo na visokom nivou“, zaključio je srpski stručnjak.

Vujošević je prethodnih devet sezona trenirao Partizan i sa crno-belima je za to vreme osvojio 17 trofeja, od čega devet uzastopnih titula nacionalnog prvaka.

Jedan od Vujoševićevih pomoćnika u CSKA naredne sezone biće Slovenac Sašo Filipovski, koji je istakao da mu je velika čast što je dobio poziv moskovskog kluba.

Velika čast je za mene što sam pozvan. Srećan sam što sam dobio šansu da budem deo porodice CSKA i nadam se da ću dobiti lepu dobrodošlicu i kluba i navijača. CSKA je velika institucija, pobednička mašinerija i ja ću dati sve od sebe da joj pomognem da ostane na najvišem nivou. Takođe sam srećan jer je Duško Vujošević izrazio želju da radi sa mnom. On nije samo uspešan i popularan evropski trener, ali je i stručnjak u pravljenju fantastičnih igrača, od kojih mnogi sada igraju u najboljim evropskim i NBA klubovima“, istakao je Filipovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve