Nova vest
Košarka

Sreda, 16.06.2010.

20:04

Partizan dobio, opšta tuča u Vršcu

Košarkaši Partizana na korak su od titule, pošto su pobedili Hemofarm sa 86:81 u drugoj utakmici finala plej-ofa Superlige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Meč je obeležila opšta tuča na terenu na nešto više od minut do kraja. Inicijatori sukoba bili su Aleks Marić i Raško Katić, a potom su im se pridružili i ostali.

Zbog masovne tuče, sudije su isključile gotovo sve aktere, a završnicu meča Partizan i Hemofarm su odigrali sa po trojicom košarkaša. Roberts, Mekejleb i Veseli bili su bolji od Hila, Markovića i Krstovića.

Najefikasniji kod pobednika bili su Bo Mekejleb sa 23 poena (5sk. i 5 ast), Aleks Marić ubacio je 18, dok su Roberts, Veseli i Rašić dali po 11 poena.

Vrščane je predvodio Stefan Marković sa 18 poena (5sk. i 5 ast), Raško Katić postigao je 15, a Bojan Krstović 13 poena.

U prvom poluvremenu igralo se ravnopravno i nijedna od ekipa nije uspela da ostvari značajniju rezultatsku prednost. Baš kao i na prvoj utakmici, Hemofarm nije uspeo da iskontroliše ofanzivni skok Partizana (osam u prvom poluvremenu), a u napadu su najzapaženiji bili Marić sa 12 i Mekejleb sa 9 poena.

Sa druge strane, ‘Farmaceuti’ su ravnomernije rasporedili poene, najefikasniji je bio Krstović sa 9, a domaći su posle prvih dvadeset minuta vodili 39:36.

Hemofarm je za nijansu bolje počeo drugo poluvreme, poveo sa 48:43, ali tada je proradio šut za tri poena ‘crno-belih’. Rašić je prvo pogodio za izjednačenje, potom su se Vrščani ponovo ‘odlepili’, ali Kecman i Roberts ponovo pogađaju iza linije 6,25m za novu prednost Partizana (54:53)

Potom je ‘štafetu’ preuzeo Mekejleb, za kojeg odbrana ekipe Željka Lukajića nije imala rešenje. Nakon tehničke greške dosuđene stručnom štabu domaćih (Lukajić je protestovao jer sudije nisu prekinule igru nakon što je Marković ostao da leži na zemlji), Mekejleb je ponovo pogodio za 65:57, a činilo se da je Partizan definitvno prelomio meč kada je početkom poslednje deonice poveo sa 75:62.

Ipak, Vrščani nisu odustajali, preokret je najavio Jagodnik sa pet poena, a Hemofarm je zaigrao mnogo bolje u odbrani. Hil je pogodio trojku, a zatim je Rašić iz teške pozicije bio precizan horogom, pa je Hemofarm poveo 78:77.

U sledećem napadu Roberts pogađa trojku, a potom je došlo do tuče. Katić je laktom udario Marića, centar Partizana odmah mu je uzvratio, a potom su se u tuču uključili skoro svi košarkaši obe ekipe.



Nakon prekida od nekoliko minuta, sudije su rešile da na parketu ostanu već spomenuti trojci – Robert-Veseli-Mekejleb na Hila, Markovića i Krstovića. U basketu ‘tri na tri’ najbolje se snašao Mekejleb, koji je ubacio 6 poena, a Hil je sa druge strane promašio sve bitne šuteve i ekipa Duška Vujoševića došla je do drugog trijumfa u finalnoj seriji.



Treća utakmica na programu je u Beogradu u petak od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

403 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve