Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.06.2010.

15:14

Telekom: "Ponuđeni ugovor 5x veći"

Telekom Srbija reagovao je na izjavu selektora košarkaške reprezentacije Srbije Dušana Ivkovića povodom teške situacije u Košarkaškom savezu Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U saopštenju Telekoma se navodi kako niko nije obećao neku konkretnu sumu KSS, kao i da je novi predloženi osnovni ugovor pet puta veći od prethodnog, plus bonusi za ostvarene rezultate. Telekom je takođe negirao da bilo ko u tom preduzeću zauzvrat očekuje angažman u Košarkaškom savezu Srbije.

Saopštenje Telekoma prenosimo u celosti:

Iako nije u skladu sa poslovnom praksom da se vrednosti sponzorskih ugovora objavljuju, posle najnovijeg istupa selektora košarkaške reprezentacije Dušana Ivkovića u vezi sa sponzorskim ugovorom između Košarkaškog saveza Srbije i Telekoma Srbija a.d. reagujemo uvereni da srpska javnost mora da bude upoznata sa sledećim činjenicama:

1) Nije tačno da je bilo ko obećavao 600.000 eura ili bilo koji drugi konkretni iznos. Savezu je iz Telekoma Srbija obećano da će novi ugovor biti značajno veći od prethodnog, i on to jeste.

2) Vrednost prethodnog osnovnog ugovora bila je 16,7 miliona dinara. Vrednost predloženog novog ugovora je 85 miliona dinara (povećanje od 5 puta).

3) Pored osnovnog zagarantovanog iznosa, po starom kao i predloženom novom ugovoru predviđeni su bonusi za ostvarene rezultate. Kada se saberu zagarantovani iznosi i bonusi za rezultat, ukupan iznos prethodnog ugovora iznosio je 83,5 miliona dinara, a po predlogu novog ugovora predviđeno je 120 miliona dinara (povećanje od skoro 50%). Napominjemo da su bonusi tako koncipirani da su ostvarivi, s obzirom da su povezani sa plasmanom u četvrtfinale, tj. plasman među 8 najboljih u Evropi, na svetu i na Olimpijskim igrama. Takođe, predviđen je i bonus za samu kvalifikaciju na Olimpijske igre.

5) Nije tačno da generalni direktor Telekoma Srbija a.d. duguje bilo kakav odgovor na bilo kakvu ponudu za lični angažman u Košarkaškom savezu. Svi sportski savezi i klubovi sa kojima sarađujemo, pa i Košarkaški savez, upoznati su sa principijelnim stavom našeg generalnog direktora da ne ulazi u bilo kakve upravne odbore ili komisije sportskih saveza ili klubova koje podržavamo.

6) Na kraju, nije tačno ni da selektor radi volonterski. Mi smo objavili detalje ugovora sa KSS, a neka selektor objavi detalje svog ugovora sa KSS i visinu njegove zarade pa neka narod Srbije sazna celu istinu, za šta se selektor upravo založio. Koliko je istinito da selektor radi volonterski, toliko je istinito i sve ono što je izrekao o saradnji sa Telekomom Srbija.

Napominjemo da smo sve ugovorne obaveze prema KSS izmirivali redovno, a da smo čak, prema potrebama KSS, neke rate uplaćivali unapred. Što se tiče produžetka saradnje sa KSS, organi kompanije će u naredna dva dana doneti konačnu odluku i o njoj obavestiti javnost.

Predstavnicima medija koji žele i lično da se uvere u istinitost gore iznetih tvrdnji, na uvid će biti dostavljeni delovi ugovora sa KSS.

S poštovanjem,

Telekom Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve