Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.06.2010.

21:38

Ivković želeo da ukaže na probleme

Dušan Ivkovivć rekao je da je u ranijoj izjavi želeo da ukaže da je materijalna situacija loša u KSS, i da nije hteo da se sukobi sa sponzorom Telekomom Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Moje izlaganje bilo je inicirano ocenom predsednika KSS-a Dragana Kapičića koji je trenutnu finansijsku situaciju ocenio kao tešku, ali rešivu".

"Želeo sam da ukažem na alarmantnost stanja i na taj način skrenem pažnju na probleme i iniciram njihovo rešavanje", rekao je Ivković koji je ranije izjavio da je Telekom ponudio upola manje novca od obećanog.

"Rešenje problema se ne svodi na to da odgovorni ljudi Telekoma u svojim izjavama napadaju mene, konstatuju da sam neprofesionalan i da
govorim neistine, naglašavajućii da neizmerno poštuju moj doprinos košarci"
, dodao je.

Ivković je na konferenciji za novinare 2. juna rekao da je situacija u Savezu teška i da kasne premije reprezentativcima koji su prošle godine osvojili srebrnu medalju na EP u Poljskoj.

Selektor je tada izneo da je generalni direktor Telekoma Branko Radujko obećao da će sponzorski ugovor za ovu godinu biti jači zbog dobrih rezultata - 600.000 evra, ali da ta kompanija nije ispunila ugovorne obaveze.

Telekom Srbije je istog dana demantovao da nije ispunio ugovor sa KSS-om.

Ivković je u izjavi istakao da je do sada imao korektne odnose sa Radujkom i da je KSS predložio Radujku da bude predsednik finansijske komisije, ali da generalni direktor Telekoma još nije odgovorio na ponudu.

Selektor Srbije je podsetio da je 23. marta u KSS stigao predlog Telekoma za novi ugovor o generalnom sponzorstvu i da je na sednici UO, održanoj nekoliko dana kasnije, ocenjen kao "ponižavajući za našu košarkašku organizaciju".

On je rekao da je 29. aprila održan sastanak sa Radujkom, kada su predstavnici KSS-a insistirali na odgovoru da li je Telekom promenio trategiju sponzorisanja koja je predstavljena prilikom potpisivanja prvog ugovora 2008. godine, a to je primarno finansiranje nacionalnih sportskih saveza.

"Generalni direktor Telekoma nam je tada saopštio da nije u mogućnosti da nam odmah da odgovor, ali da ćemo odgovor dobiti sutradan. Umesto toga, 15. maja (16 dana kasnije), u KSS je stigao novi predlog ugovora o generalnom sponzorstvu. Sadržaj i uslove tog predloga odgovorni u KSS kvalifikuju kao dokument koji je sastavljen tako da bi ga KSS odbio", naveo je Ivković.

"Ova ocena se, pre svega, odnosila na činjenicu da je maksimalan iznos sredstava koje KSS, po ovom predlogu ugovora, može da dobije od
Telekoma na ime generalnog sponzorstva u 2010. godini, dvostruko manji od obećanih 600.000 evra"
, dodao je Ivković.

Selektor Srbije je naglasio da je "iznošenje istine uvek bilo princip njegovog ponašanja i da se to neće promeniti ni u ovom slučaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve