Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.06.2010.

09:49

Podnesak KK Zvezda Privrednom sudu

Košarkaški klub Crvena zvezda predao je podnesak Privrednom sudu u Beogradu kojim se traži odbacivanje stečajnog postupka.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kao glavni argument ’crveno-beli’ navode neusaglašenost Zakona o stečaju i Zakona o udruženju građana.

„Podneli smo podnesak sa ciljem da se stečajni postupak odbaci kao nedozvoljen. Izneli smo relevantne argumente koji opravdavuju mišljenje da Zvezda ne može da bude u statusu stečajnog dužnika. Zakoni nisu usaglašeni, a nad Zvezdom moraju da se primenjuju oba“, izjavio je Mirko Pavlović.

„Nadam se da ćemo naići na razumevanje svih relevantnih faktora, pogotovo što rešenje našeg problema može da predstavlja platformu za iste i slične slučajeve. Uvereni smo da postoje čvrsti razlozi koji isključuju mogućnost stečaja nad sportskim organizacijama i udruženjima građana“, rekao je generalni menadžer Crvene zvezde za „Sportski žurnal“.

„Održali smo niz sastanaka sa najvećim poveriocima koji su prepoznali naše napore i spremni su da zajedničkim snagama pronađemo najbolju formulu za stabilizaciju i funkcionisanje kluba“, objašnjava Pavlović trenutnu situaciju.

Sportski deo kluba ipak je glavni, ali njemu se za sada nije moguće u potpunosti posvetiti.

„Dok ne rešimo pravna pitanja, nismo u mogućnosti da se maksimalno posvetimo sportskom delu. Ali, daleko od toga da sedimo skrštenih ruku. Već smo obavili razgvoro sa trenerom Trifunovićem čiji je ostanak prioritet. On je izrazio želju da ostane, ali s obzirom na količinu problema razumljiva je njegova briga za budući status kluba. Najkasnije do 30. juna znaćemo sve po pitanju stečaja, što ostavlja dovoljno vremena da se isključivo posvetimo košarci“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve