Nova vest
Košarka

Subota, 12.06.2010.

10:55

Todorić: „Sudije nas ne guraju“

Pred početak finalne serije Superlige Srbije između Partizana i Hemofarma ponovo su počele da kruže priče da su crno-beli zaštićeni od strane sudija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić iza sebe ima mnoga takmičenja, a ovoga puta mu nisu promakli detalji koji nagoveštavaju bitku svim sredstvima.

„Partizan već godinama vlada ne samo u našoj, već i u regionalnoj košarci. Pritisci na nas su svake godine sve veći i već, što je i prirodno, jer se uvećava i želja rivala da nas skinu sa trona“, rekao je Todorić.

Todorić ističe da od nadležnih, preciznije od rukovodstva takmičenja očekuje da obezbede normalne uslove za igru.

Nadam se da sudije neće podleći pritiscima iz raznoraznih centara, koji već po tradiciji pokušavaju da stvore sliku kako Partizan osvaja trofeje zahvaljujući arbitrima. Kada se takve stvari dogadjaju i laicima je jasno o čemu se radi. Pogotovo je čudno kada utakmice dobijamo ubedljivo, sa 20, 30 poena razlike, a priča se skreće na arbitre“, naglasio je Todorić.

Najtrofejniji sportski funkcioner u Srbiji naglašava da o igrama Partizana najbolje svedoče evropski rezultati koje taj klub ima u poslednjih nekoliko godina.

Praksa pokazuje da pritisci na sudije nekako idu po istom scenariju. Prvo kreću od trenera. Potom se priključuje i ostatak klupe, zatim i igrači na terenu. Reaguje se i skače na svaku odluku. Prepoznali smo sve to i nadamo se da će finalna serija biti lišena toga. Svuda u Evropi su u toku plej-of serije, videli smo kakav je ishod pritisaka na sudije bio u Grčkoj. Zato se nadamo da će naš plej-of biti za primer svima“, istakao je sportski direktor crno-belih.

Izražavajući nadu da će crno-beli osvojiti devetu titulu u nizu, Todorić je rekao:

Partizan je najbolji tim u našoj zemlji, zato se kod određenog broja ljudi stvara utisak da je potpuno isto da li ćemo pobediti sa deset ili 15 poena razlike, pa se u završnicama događa da se malo promeni kriterijum. Nama nije svejedno, želimo da u svakom trenutku pružimo maksimum i prezentujemo kvalitet tima u punoj meri“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve