Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.06.2010.

17:30

Džikić sa Krkom do titule prvaka

Posle dvogodišnje vladavine Union Olimpije, Krka iz Novog Mesta predvođena srpskim stručnjakom Aleksandrom Džikićem osvojila je treću titulu u istoriji.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U petoj, odlučujućoj utakmici finala plej-ofa Krka je u gostima pobedila Olimpiju sa 87:79.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Davor Marcelić sa 24 poena, Smiljan Pavič imao je 14 poena i 17 skokova, a Goran Ikonić takođe je ubacio 14. Kod Ljubljančana su se istakli Sašo Ožbolt sa 22 poena, Jure Lalić dao je 16, a Jaka Klobučar 14 poena.

Trener Aleksandar Džikić je posle meča odao priznanje Olimpiji i njenim igračima koji su uspeli da završe sezonu u finalu plej-ofa, iako su bili suočeni sa neverovatnim finansijskim problemima.

"Svaka čast igračima Olimpije, treneru Zdovcu, pomoćniku Zoranu Martiču, Gašperju Potočniku, jer su ostali na okupu uprkos svemu što im se dešavalo. Zahvaljujem se svojim igračima , stručnom štabu i ljudima u klubu. Mislim da smo u majstorici kontrolisali meč od početka do kraja, to je to. Vreme je za slavlje".

Trojica srpskih košarkaša Uroš Lučić, Miloš Marković i Uroš Nikolić osvojili su trofej sa Krkom, a u majstorici je Lučić ubacio 4 poena, Marković 6, a Nikolić 2.

Krka je tako, posle 2000. i 2003. godine, došla do treće titule nacionalnog prvaka. Olimpija ima 15 titula, a Helios iz Domžala jednu,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve