Nova vest
Košarka

Utorak, 08.06.2010.

23:38

Olimpijakos želi Dudu Ivkovića

Košarkaška tema broj jedan u Grčkoj, bar onog dela navijačke populacije obojene crvenom bojom, odnosi se na mogućnost povratka Dušana Ivkovića u Olimpijakos.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

List ”Šampion” piše da će klub iz Pireja do kraja nedelje kontaktirati sa selektorom Srbije i upoznati ga sa interesovanjem braće Angelopulos.

Grčki mediji, koji su se već oprostili od aktuelnog trenera Janakisa, idu i korak dalje predviđanjem uslova koje će Ivković ispostaviti bogatim vlasnicima.

Mediji smatraju da Duda želi da zadrži sadašnjeg pomoćnog trenera Milana Tomića, ali i da vrati svoje nekadašnje saradnike Vangelisa Angeloua i Dragana Tarlaća, koji bi predstavljao sponu između tima i menadžmenta.

Grčkom kruži i priča da bi Ivković mogao da preuzme funkciju tehničkog direktora ‘crvenih’, zasnovana na ideji braće Angelopulos da preslika Barselonin model, koji počiva na snažnim ličnostima trenera Paskvala i direktora Kreusa. Kandidati za šefa struke bili bi Angelou i Jorgos Sfaropulos, sadašnji trener Kolososa i asistent u nacionalnom timu Grčke.

Ipak, niko ne pominje činjenicu da je Ivković vezan profesionalnim ugovorom sa Košarkaškim savezom Srbije, kao ni njegovu izjavu da mu ne pada na pamet da napusti selektorsko mesto, uprkos ozbiljnim finansijskim problemima.

Menadžeri se verovatno raspituju o raznim mogućnostima zbog kašnjenja plata, ali brod napuštam poslednji”, rekao je Ivković.

Simpatizeri Olimpijakosa nostalgično se prisećaju istorijske sezone 1996/97, u kojoj je Ivković podario Pireju triplu krunu, uključujući i jedinu evroligašku titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve