Nova vest
Košarka

Utorak, 08.06.2010.

17:43

Hemofarm: "Odbranom do finala"

Košarkaši Hemofarma deklasirali su Radnički (114:77) u prvom meču polufinala plejofa, pa Vrščani i u drugom duelu očekuju pobedu i prolaz u finale.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Farmaceuti" su deklasirali Radnički pa na meč koji se igra u sredu u Kragujevcu (19h), odlaze sa puno samopouzdanja.

"Igrali smo perfektno, sa pristupom igri koji zaslužuje svako poštovanje. Odbrana je bila na visokom nivou, što smo dopunili odličnim procentom šuta. Zadovoljan sam viđenim i očekujem da sa istim principom odigramo i drugi meč", rekao je ŽeljkoLukajić.

"Nećemo se osvrtati na ovu veliku razliku, niti da ulazimo u nepotrebnu euforiju. Dobro znamo da nas u Kragujevcu očekuje potpuno drugačija utakmica, ali dobro smo se pripremili i očekujem da ćemo se u dva koraka izboriti za željeno finale".

Lukajić je na raspolaganju imao više raspoloženih igrača, koji su igrali gotovo bez greške. Pronašli su rešenje za prepoznatljivu igru Radničkog "dva na dva", u potpunosti zaustavili njihovog glavnog "pokretača" Vukašina Aleksića, i predvođeni sjajnim Milošem Borisovim zasluženo pobedili.

Mladi plej Danilo Anđušić veruje u pobedu svog tima u drugom susretu.

"Jaka odbrana je bila ključ uspeha, naterali smo protivnika da napravi čak 18 grešaka, a dobro smo iskoristili i prednost ispod koša. Nadam se da ćemo ponoviti takvu igru, jer želimo da sačuvamo što više snage za očekivano finale. Naravno, za to nam treba još jedna pobeda protiv Radničkog, a verujem da će naš kvalitet isplivati na površinu. Poznato je da Radnički igra potpuno drugačije na domaćem terenu, pred svojom publikom. Neće biti lako, ali očekujem da ćemo konačno osvojiti "Jezero" i tako u dva meča završiti ovu seriju".

U tim se u pravom svetlu vratio i kapiten Stefan Marković, koji je zbog bolesti propustio prethodne četiri utakmice. Milan Mačvan je u pet međusobnih duela Hemofarma i Radničkog ove sezone postigao 74 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve