Nova vest
Košarka

Utorak, 08.06.2010.

17:30

CZ: "Nismo bez šansi"

U sredu je na programu druga utakmica polufinalne serije između Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Uprkos ubedljivom porazu u prvom meču (94:73), "crveno-beli" su rešeni da daju svoj maksimum kako bi produžili sezonu bar do petka.

Oslabljeni brojnim povredama koje su pogodile ekipu u poslednjih nekoliko mečeva, ali i tokom čitave sezone, izabranici trenera Trifunovića imaće težak posao ali su svi igrači rešeni u želji da pruže još jači otpor protivniku.

I sam Trifunović je svestan problema ali ističe da želja i energija moraju biti na najvišem nivou.

"Moramo izvući pouke iz prve utakmice i odigrati još jedan borben meč, trudeći se da držimo meč pod kontrolom koliko god je to u našoj moći. Neophodno je da se ekipa oporavi od napora iz prvog meča i sveža i odmorna uđe u utakmicu. Uzak fond igrača dodatno je opterećen i povredom Nedovića koji je pod znakom pitanja. U takoj situaciji naš cilj je da pokušamo da pružimo što jači otpor. Preduslov za takvu igru je svakako ogromna energija i želja koju smo imali i u prvom meču“, ocenjuje Trifunović.

Jedan od najborbenijih aktera prvog meča, Oliver Stević, smatra da još ništa nije rešeno.

"Znamo gde smo grešili i te stvari moramo ispraviti u drugoj utakmici. Tu pre svega mislim na naš odgovor na njihovu agresivnu odbranu. Siguran sam da nismo bez šansi i da pravilnim pristupom možemo da odigramo jednu neizvesnu utakmicu. Igramo pred našim navijačima što je svakako dodatni motiv za sve naše igrače“, uveren je Stević.

I Elmedin Kikanović veruje u bolju igru svog tima.

"Dobro smo igrali prvih 25 minuta. Povrede i manjak igrača uslovili su takav epilog ali sutra je nov meč. Daćemo sve od sebe da pružimo još jači otpor i borićemo se do poslednjeg minuta. Uz podršku navijača to će biti još lakše“, smatra centar crveno-belih.

Druga utakmica polufinala na programu je u sredu sa početkom od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve