Nova vest
Košarka

Subota, 05.06.2010.

11:58

Bez NBA igrača do 20. jula!

Zbog dogovora FIBA i NBA, igrači koji igraju za američke klubove mogu da se priključe svojim reprezentacijama na pripremama za Svetsko Prvenstvo tek 20. jula.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Tako će reprezentativci koji igraju u NBA ligi svojim selekcijama moći da se pridruže tek pet nedelja pred početak takmičenja.

Takođe, tokom tog perioda NBA igrači neće smeti da treniraju više od jednom dnevno, kako stoji u dogovoru NBA i FIBA koji je nedavno potpisan.

Informaciju je potvrdio i Predrag Bogosavljev, glavni menadžer FIBA takmičenja:

"Dugo su trajali pregovori oko usvajanja ovog predloga, dok on nije zvanično stupio na snagu. Bolje je imati dogovor nego stvari prepuštati slučaju. Ovom odredbom reguliše se status NBA igrača - oni sada imaju ograničenja i zaštićeni su, ali ne mogu više da budu ucenjivani od strane svojih klubova da ne igraju za nacionalne selekcije", preneo je Bogosavljev.

Većina timova je planirala da se okupi do početka jula, dok su Amerikanci prvi sastanak zakazali za 28. jul.

Selektor Srbije Dušan Ivković tako neće moći da računa na Nenada Krstića i Darka Miličića tokom bazičnih priprema u Folgariji, koje će biti održane od 11. do 24. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve