Nova vest
Košarka

Petak, 04.06.2010.

19:51

Hemofarm dobio Zvezdu posle drame

Košarkaši Hemofarm Štade pobedili su Crvenu zvezdu u Vršcu sa 94:93 u poslednjem, 14. kolu Superlige Srbije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Zvezda je, posle promašenih bacanja Lekića, imala poslednji napad,ali je Marjanović izblokirao Bjelicu i doneo trijumf svom timu.

Zvezda je, posle trijumfa Radničkog, takmičenje završila na četvrtoj poziciji i u polufinalu plej-ofa igraće sa Partizanom. Najefikasniji kod Vrščana bili su Šutalo sa 14 i Katić sa 12 poena, dok su se kod Zvezde istakli Bjelica sa 27, Nedović sa 24 i Kešelj sa 20 poena.

Obe ekipe igrale su rasterećeno – Hemofarm je osigurao drugu poziciju pre početka meča, pa je nastupio bez kapitena Markovića, Zvezda se borila za treću poziciju, ali je već ispunila cilj plasmanom u plej-of. I Beograđani su bili lišeni pomoći kapitena jer je Vuk Radivojević povređen.

’Crveno-beli’ su imali desetak poena prednosti u prvom poluvremenu, a posebno nadahnut bio je mladi plej Nedović. Ipak, Hemofarm je kolektivnim naporom uspeo da anulira zaostatak, pa su na poluvremenu Vrščani imali dva poena prednosti (48:46).

U trećoj deonici ekipa Željka Lukajića pojačava ritam, a Zvezdu je koliko-toliku u igri održavao Bjelica. Prednost između 5-10 poena Vrščani su održavali sve do završnice meča, ali Kešelj sa dve uzastopne trojke vraća Beograđane u igru.

Pri rezultatu 91:90 Marjanović je promašio i potom napravio nesportsku grešku. Zvezda to nije uspela na najbolji način da iskoristi – Stević je pogodio samo jedno od dva bacanja, a Kešelj je promašio šut za vođstvo.

U penal-završnici Hemofarm je održavao prednost do kraja, a mladi Lekić promašio je oba penala na pet sekundi do kraja. Loptu je uhvatio Bjelica, koji je prošao ceo teren, ali ga je ’sačekao’ Marjanović i blokirao njegov šut uz zvuk sirene.

Hemofarm Štada: Anđušić 8, Hil 11, Obrenović 4, Krstović, Šutalo 14, Mačvan 9, Katić 12, Borisov 5, Lekić 6, Marjanović 11, Petrović 9.
Crvena zvezda: Kešelj 20, Milošević, Kikanović 5, Radosavljević, Nedović 21, Stević 14, Jelovac 3, Rondović, Stojačić, Štimac 3, Bjelica 27.

Ekipa Hemofarma igraće u polufinalu plej-ofa sa Radničkim, dok će Crvena zvezda za rivala imati Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve