Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 31.05.2010.

18:21

Crvena zvezda – Radnički (18.00)

Košarkaši Crvene zvezde u utorak od 18 časova dočekuju kragujevački Radnički u 13. kolu Superlige Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Taj meč je za obe ekipe od velike važnosti, a koja god da dođe do trijumfa gotovo obezbediće mesto u plej ofu, ali i regionalnoj NLB ligi za narednu sezonu.

U prvom duelu, odigranom u Kragujevcu, slavio je Radnički sa 103:95 posle produžetka, dok su u NLB ligi obe ekipe zabeležile po jednom.

Značaj ovog meča je dobro poznat. Nivo njegove ozbiljnosti mora da diktira i nivo naše koncentracije i fokusiranosti na igru od samog početka. Ekipa Radničkog je praktično obezbedila plasman u plej of pobedom u prošlom kolu ali to ne znači da će doći rasterećeni i nezainteresovani u Beograd“, istakao je Trifunović.

Gosti su skup igrača koji su uspeli ove sezone da izbore status najprijatnijeg iznenađenja. Oni su možda u početku svima bili iznenađenje, ali tokom sezone su rasli i s pravom se nalaze na mestu na kojem su. Poseduju nesporan kvalitet, u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih igrača i kao tim dobro funkcionišu“, dodao je strateg Zvezde.

Sa Trifunovićem se slaže i kapiten crveno-belih Vuk Radivojević.

Nesporno, ovo nam je odlučujuća utakmica. Pobeda vodi u plej of i toga smo svi svesni. Radnički nam je dužnik iz prvog dela. Pobedili su nas posle produžetka i to dodatno motiviše da svi pružimo svoj maksimum. Nadam se da će se i navijači odazvati u što većem broju i da će nam pomoći da zajedno stignemo do još jedne pobede“ zaključio je Radivojević.

U meč sa Beograđanima izabranici Miroslava Nikolića ulaze s ciljem da ponove uspeh sa parketa „Pionira“ u NLB lige.

Mislim da Crvenu zvezdu u smislu kvaliteta i postavke igre ne možemo bitnije da iznenadimo, dosta smo im zagoračili život do sada, a sa druge strane domaćin će ući i sa imperativom pobede. U takvim prilikama, s obzirom da smo mi rasterećeniji, sigurno da možemo da potražimo našu šansu. Neće biti lako, nije to bilo ni na našem terenu, ali nije i nemoguće“, rekao je Marko Brkić.

U kakvom sastavu će Radnički nastupiti u Beogradu je nepoznanica zbog brojnih problema sa kojima je suočen stručni štab, ali uprkos tima Nikolić ističe da je želja tima da se prikaže u što boljem svetlu.

Već sam rekao da još uvek nije sve gotovo, nedostaje nam još ta jedna pobeda i dok je ne ostvarimo sve je otvoreno. Imamo dosta problema, povrede i bolesti igrača ne daju puno prostora za neke rotacije. Sigurno je da ćemo naspram sebe imati motivisanog rivala, koji je u situaciji da juri pobedu. Dakle, kao i ranije, želimo da prikažemo u što boljem svetlu, a čvrsta odbrana, dobar skok i promišljen napad, taktički dobro postavljen je ono čemu ćemo težiti“, rekao je Nikolić.

Ulaz za meč između Crvene zvezde i Radničkog, koji se igra u hali „Pionir“, je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve