Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 31.05.2010.

17:44

24 tima na Eurobasketu od 2013.

Od 2013. godine na šampionatima Evrope za košarkaše učestvovaće 24 selekcije, umesto 16, koliko ih sada igra na završnim turnirima, saopštila je FIBA Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Odluka se ne odnosi na prvensvto Evrope za košarkašice, koje će se i ubuduće održavti sa 16 učesnika.

"Razvoj košarke u Evropi uslovio je povećanje kvaliteta u mnogim državama, zbog čega verujemo da je pravi trenutak da povećamo broj učesnika na završnim turnirima", izjavio je predsednik FIBA Evropa Olaf Rafnson.

Prema njegovim rečima, ta odluka će biti dodatni podsticaj razvoju košarke na našem kontinentu, jer je ukinut dosadašnji sistem A i B divizije prvenstva Evrope.

"Novi sistem omogućiće svim našim članicama da se izbore za ucešće na završnom turniru", rekao je generalni sekretar FIBA Evrope Nar Zanolin.

Podizanju kvaliteta doprineće i odluka da selektori nacionalnih timova ubuduće mogu da prijave 14, umesto 12 igrača. Jedan sat pre početka utakmice moraće da se prijavi kojih 12 košarkasa će biti u protokolu za taj susret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve