Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.05.2010.

22:40

Olimpijakos izjednačio, Teo odličan

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Panatinaikos sa 79:72 u drugoj utakmici finalne serije grčke A-1 lige i tako su izjednačili na 1-1 u pobedama.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Miloš Teodosić je dao 16 poena (2-3 za dva, 3-5 za tri, 31 min.), uz 3 asistencije i 4 izgubljene lopte, dok je Milenko Tepić ubacio 9 poena (4-7 iz igre, 9 min.).

Najefikasniji na meču bio je centar PAO-a Nikola Peković sa 22 poena (9-12 za dva). Kod Pirejaca su se istakli Linas Kleiza sa 17 poena i Džoš Čildres i Janis Burusis sa po 14 poena.

Olimpijakos je ključnu razliku stekao početkom treće četvrtine, kada je posle serije 7-0 (četiri poena Kleize i trojka Teodosića) poveo sa 42:36. Tako je ekipa Panajotisa Janakisa, posle ravnopravnog prvog poluvremena, preuzela kontrolu nad igrom i rezultatom.

Pirejci su lakše dolazili do pozicija za šut, Čildres je bio superioran u skoku (četiri ofanzivna), a u odbrani su delovali znatno organizovanije, pa je Batist u potpunosti zatvoren.

Posle trojke Mavrokefalidisa iz ugla Olimpijakos je poveo 59:47, a Papalukas je sa dve trojke odbio nalete ’zelenih’.

Domaćin je na nekoliko minuta pre kraja prerano počeo da čuva vreme, pa je PAO posle trojke indisponiranog Nikolasa spustio na -7 (69:62). Ipak, Olimpijakos je sa linije penala osigurao pobedu pred svojim navijačima.

Treći meč u dvorani „OAKA“ na programu je u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve