Nova vest
Košarka

Sreda, 26.05.2010.

22:49

PAO gazi ka novoj tituli!

Košarkaši Panatinaikosa ponizili su Olimpijakos sa 73:54 (19:16, 22:10, 25:16, 7:12) u prvom meču finala grčkog plejofa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekipa Željka Obradovića je samo u prvih pet minuta imala problema sa velikim rivalom, a onda su bukvalno pregazili tim iz Pireja koji je podjednako loše igrao u napadu i odbrani.

Dominirao je Majk Batist sa 13 poena i devet skokova, dok je Dijamantidis imao sedam poena, osam skokova i pet asistencija. Olimpijakos je za tri šutirao 0/23 (PAO 10/22), a Kleiza je sa 13 poena bio najefikasniji.

Pored Batista i Antonis Focis je postigao 13 poena (4/6 za tri), te imao pet skokova. Po deset poena imali su Kostas Carcaris i Nikola Peković (pet skokova). Milenko Tepić igrao je osam minuta (većinom u poslednjoj četvrtini) i zabeležio samo dva skoka i asistenciju (0/3 iz igre)

Miloš Teodosić bio je sa deset poena (4/5 za dva, 2/2 slobodna) drugi strelac Olimpijakosa ali je promašio svih šest šuteva za tri poena. Srpski reprezentativac je za 23 minuta imao i četiri izgubljene lopte.

Prvu osetniju prednost Panatinaikos je imao na 19:18. Olimpijakos se serijom 8:0 vratio na 19:18 ali je to bio kraj. PAO odgovara sa serijom 12:0 koja je najavila potop gostiju. Nastavili su "zeleni" da pune koš rivala koji sa druge strane nije mogao da pogodi obruč pa je poluvreme završeno 41:26. U nastavku se ništa nije promenilo, razlika je konstantno rasla, a posle zakucavanja Batista u lice Kleizi bilo je 64:40.

U poslednjem periodu Obradović je odmarao igrače za drugi duel koji se igra u Pireju, a zanimljivo je da je tek u poslednjim minutima meča Dru Nikolas, najbolji igrač "zelenih" u plejofu, postiugao svoje prve poene (2/8 iz igre).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve