Nova vest
Košarka

Sreda, 26.05.2010.

17:17

Hemofarm: "Namerno plasirane vesti"

Košarkaški klub Hemofarm izdao je saopštenje u kojem ističe da su informacije o odlasku njegovih košarkaša namerno plasirane kako bi se druge stvari zataškale.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vrščani pozivaju medije da provere istinitost istih pre objavljivanja jer žele da sačuvaju mir u timu pred završnicu sezone.

U saopštenju se, takođe, ukazuje na neregularnost koša koji je postigao Aleks Marić i da je cilj ovih vesti pre svega zataškavanje takvih događaja.

Saopštenje KK Hemofarm ŠTADA prenosimo u celosti i bez izmena:

"Košarkaški klub Hemofarm STADA iz Vršca uvek je bio otvoren za saradnju sa svim medijima, i to će, insistirajući na korektnosti svih strana, činiti i ubuduće. Bez ikakvih namera da se meša u uređivačku politiku bilo kog medija, Uprava kluba samo apeluje na njih da pre objavljivanja bilo kakvih tekstova vezanih za Hemofarm STADA, proveri njihovu istinitost.

Isti takav odnos od medija očekujemo i u sagledavanju događaja za nama, jer ćemo samo iskrenošću i istinitošću ostvariti zajednički cilj - apsolutnu regularnost takmičenja u kojima mi učestvujemo izdvajajući ne mala sredstva, a u kojima Vi participirate svojom i afirmacijom sporta uopšte.

Povodom niza tekstova u kojima se spominju odlasci i dolasci igrača u KK Hemofarm STADA, Uprava Kluba apeluje na medije da ne iznose takve informacije u javnost tokom trajanja sezone, jer želimo da sačuvamo potreban mir u ekipi pred nastupajuće važne utakmice u borbi za titulu prvaka Srbije.

Hemofarm STADA smatra da su informacije da je Nemanja Protić (igrač FMP – a) potpisao ugovor sa Klubom i da će u narednoj sezoni zameniti aktuelnog kapitena Stefana Markovića, kao i to da je Milan Mačvan blizu potpisivanja ugovora sa izraelskim Makabijem (iako ima važeći ugovor do kraja sezone 2011/2012), namerno plasirane posle određenih utakmica, kako bi se neke stvari zataškale i zanemarile.

Pre svega mislimo na sporne detalje, koji su se desili na utakmici Partizan – Hemofarm STADA, koja je direktno odlučivala o prvoj poziciji na tabeli pred plej-of. Od direktora takmičenja i sportske javnosti očekujemo da se oglase tim povodom.

Beogradski mediji pišu o fenomenalnom šutu za tri poena Aleksandra Marića, koji je kako i sami igrači Partizana priznaju, preokrenuo tok utakmice! Šut je zaista bio fenomenalan, ali kako su nam i delegat i sudije utakmice priznali, naravno po završetku utakmice (?!), bio je potpuno neregularan. Postignut je, u šta je mogao da se uveri i brojni TV auditorijum, posle očigledne greške u koracima.

S obzirom na to da se direktor takmičenja i mediji ne bave stvarima koje su mnogo važnije, Uprava Hemofarma STADA smatra i naglašava da je u ovom trenutku igračima potreban mir i stabilnost, bez svakodnevnog „bombardovanja“ svakojakim informacijama, a o kadrovskim pitanjima za sledeću sezonu razgovaraćemo kada se završi Superliga u kojoj imamo najviše ambicije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve