Nova vest
Košarka

Sreda, 26.05.2010.

09:56

Lisac: "Četiri iz Srbije, zakucano"

Bitka oko termina završnice NLB lige sledeće sezone traje, broj učesnika je konačan, piše dnevni list Sport pozivajući se na Romana Lisca.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generalni menadžer NLB kaže da ima mesta za dogovor sa KSS. „Pokazaćemo dobru volju i spremnost za dijalog pošto planiramo da ligaški deo završimo između 10. i 12. marta 2011. godine. Pokušali smo da nađemo kompromis, igraće se više vanrednih kola, kad god se ukaže prilika,“ rekao je Lisac za Sport.

Košarkaški savez Srbije zahtevao je da se regionalno takmičenje završi ranije da bi u kalendaru ostalo dovoljno termina za 18 kola Superlige Srbije koja bi brojala deset članova.

Start Superlige početkom marta je ’minimum minimuma’. Sigurno ćemo održati sednicu Skupštine KSS kada se završi naša liga ali i održi takav skup ’na Jadranu’,“ rekao je za Sport predsednik KSS Dragan Kapičić ironično dodavši da „se možda u KSS dogovore da pomere takmičenje za koju sedmicu i izađu u susret gospodi koja ne poštuju dogovore“.

Kada je u pitanju broj učesnika lige više se ne priča o tome koliko će predstavnika iamti Srbija.

Ne očekujte nikakve senzacionalne vesti, 14 učesnika lige i četiri kluba iz Srbije su ’zakucane’ odluke,“ rekao je Lisac.

U NLB Ligi će igrati četiri ekipe iz Srbije, četiri iz Hrvatske (Cibona, Cedevita, Zadar i još jedan klub po pozivu), po dva iz Slovenije (Olimpija, Krka) i Bosne i Hercegovine (Široki i klub po pozivu), podgorička Budućnost i češki Nimburk koji je učešće platio 500.000 evra.

I pored toga što ove sezone nisu bili najuspešniji (13,80) učesnici NLB lige (Hrvatska ima koeficijent 15,00) klubovi iz Srbije imaće četiri mesta uprkos činjenici da su osvajali poslednjih sedam titula (Partizan četiri, FMP Železnik dve i hemofarm jednu).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d