Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.05.2010.

10:01

ACB: Real izborio majstoricu

Košarkaši madridskog Reala pobedili su Kahasol u gostima sa 76:71 u drugoj utakmici četvrtfinalne serije španske ACB lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Rezultat u seriji sada je 1-1, a odlučujući meč igraće se u ponedeljak u dvorani „Vistalegre“ u Madridu.

Duško Savanović ponovo je bio odličan sa 23 poena, Ivan Radenović ubacio je 5 (8sk.), Marko Jarić nije se upisao u strelce, dok je Novica Veličković dao 4 poena. Najefikasniji kod pobednika bio je Luis Bulok sa 17 poena, Horhe Garbahosa dao je 15, a Serhio Ljulj i Ante Tomić po 10 poena.

Jarić je na terenu proveo 16 minuta (0-3 iz igre), ali imao je po 2 asistencija i ukradene lopte. Veličković je iz igre šutirao 2-6 za 21 minut, a imao je i 5 skokova i 4 ukradene lopte.

Savanović je nešto lošije počeo, ali posle se razigrao i meč završio sa 23 poena (7-15 iz igre, 36 min.) i 3 skoka, dok je Radenović imao 5 poena (1-3 iz igre, 26 min.), uz 8 skokova.

U ekipi Kahasola još su se istakli Erl Kalovej sa 18 poena i 6 asistencija, kao i Andres Miso sa 14 poena.

Real je fantastično odigrao odbranu u prvom poluvremenu, nešto slično kao Kahasol u Madridu. Uz to, goste je išao i šut, prevashdno Ljulja, pa su vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti.

’Kraljevski’ klub vodio je i sa 20-ak razlike, ali domaćin nošen podrškom sa tribina nije se predavao. U nekoliko navrata ekipa Đoana Plase smanjila je na sedam poena razlike, ali je meč prelomio Garbahosa sa dve uzastopne trojke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve