Nova vest
Košarka

Subota, 22.05.2010.

20:10

SL: Partizan savladao Hemofarm

Košarkaši Partizana savladali su u Pioniru vršački Hemofarm rezultatom 74:69 (18:27, 19:10, 18:12, 19:20), u derbiju desetog kola Superlige Srbije.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Beograđani će tako u plej-ofu najverovatnije sa pol pozicije.'Crno-beli' su do petog ovosezonskog trijumfa nad Hemofarmom stigli posle mnogo bolje igre u drugom poluvremenu.

U duelu dve vodeće ekipe Superlige ponovo je viđena velika borba i neizvesna utakmica, u kojoj su na kraju bili uspešniji crno-beli.. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marić sa 19 poena.

Međutim ključni igrač Partizana bio je Amerikanac Lorens Roberts koji je ubacio 13 poena, uz čak 15 skokova. Njegov zemljak Bo Mekejleb bio je drugi strelac tima sa 14 poena. U redovima Hemofarma najefikasniji je bio Borisov sa 21 poenom, dok je Milan Mačvan ubacio 11.

Prvu četvrtinu obeležila je promenljiva igra oba tima, u kojoj su i jedni i drugi postizali poene u serijama.

Međutim, u završnici prve deonice Vrščani zahvaljujući odličnoj igri, pre svega Milana Mačvana, stižu do osetnije prednosti. ’Crno-beli’ u tim trenucima jednostavno nisu imali rešenja za košarkaša Hemofarma koji je dominirao i u odbrani i u napadu, pa su gosti posle prvih deset minuta vodili rezultatom 16:27.

U samoj završnici prvog dela igre Hemofarm, posle trojke Morisova, dolazi do maksimalnih 11 poena prednosti – 27:18.

U nastavku meča Partizan pojačava igru u odbrani i lagano smanjuje prednost gostiju. Hemofarm vrlo brzo u izlazi iz bonusa, što su Beograđani znali da iskoriste, pa sredinom druge četvrtine prilaze na samo četiri poena minusa – 26:30, a ubrzo i do minimalne prednosti 31:30.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena, pri rezultatu 34:37, Marjanović, posle sjajnog dodavanja Hila, neshvatljivo promašuje zicer i propušta priliku da dovede Hemofarm na plus pet. Lopta nakon toga dolazi do Marića, koji fantastičnim šutem preko celog terena donosi novo izjednačenje 37:37. Čini se da su ove sezone takve dalekometne bombe postale zaštitni znak ’crno-belih’, pošto je posle Dušana Kecmana sada i Marić postigao neverovatan koš.



U trećoj četvrtini Partizan je uspeo da se rezultatski odlepi, pre svega bzahvaljujući odličnoj igri Robertsa, koji je dominirao u skoku. Međutim Amerikanac je u tom periodu pogodio i nekoliko ključnih šuteva koji su sačuvali prednpost Partizana. Zahvaljujući dobroj igri u trećoj deonici Beograđani u poslednjih deset minuta ulaze sa šest poena prednosti.

Na startu poslednje četvrtine ponovo je viđena velika borba, ali izabranici Duška Vujoševića u 34. minutu posle trojke Dušana Kecmana uspevaju da se odlepe na deset razlike. Hemofarm je odbijao da se preda do samog kraja, ali su ’crno-beli’ u poslednja tri minuta uspeli da odbiju sve napade gostiju i sačuvaju prednost. Partizan je u završnici bio mnogo smireniji i do kraja nije dozvolio nikakav rezultatski preokret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve