Nova vest
Košarka

Petak, 21.05.2010.

21:09

Savanović: "Korak do istorije"

Srpski košarkaš Duško Savanović bio je najzaslužniji za pobedu Kahasola nad Realom u Madridu u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa ACB lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U intervjuu za zvanični sajt španske lige, koji prenosi kosarka.rs, Savanović kaže da očekuje uzavrelu atmosferu u drugom meču u Sevilji.

"Dvorana će biti puna. Posle deset godina u Sevilji se ponovo igra plej-of. Siguran sam da će svi biti uz nas. Korak po korak postajemo deo istorije. Još jedan nas deli od neverovatne prilike da se borimo za finale plej-ofa".

"U plej-of smo došli kao autsajderi, ali verujemo u sebe i svoj rad. Da imamo drugačiji stav, ne bismo mogli nikoga da pobedimo. Sada smo pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo sa svima"

Ključ pobede Kahasola je sjajna defanziva. Trener Đoan Plasa je često govorio kako njegovi igrači prosto uživaju dok igraju odbranu:

"Generalno, za naš uspeh ove sezone najviše je zaslužna odbrana. Mi smo numerički treća najbolja odbrana Evrope, izjednačena sa Sijenom. Odbranu igramo najjače što možemo i na taj način dolazimo u priliku da brzim kontrama dođemo do lakih poena, kao što je bio slučaj protiv Reala".

Sa 19 poena i šest skokova, indeskom 28, Savanović je bio najbolji akter prvog četvrfinala.

"Jedino mi je stalo do konačnog ishoda utakmice. Statistika nije bitna ako izgubite. Šta i da sam imao indeks 48, a da smo mi izgubili".

Drugi meč između Kahasola i Reala na programu je u subotu od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve