Nova vest
Košarka

Petak, 07.05.2010.

19:35

Barsa prvi finalista Evrolige

Košarkaši Barselona prvi su finalisti Evrolige, pošto su u prvom polufinalu savladali CSKA sa 64:54.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Od druge četvrtine pa do kraja Barsa je sve vreme imala prednost 5-10 poena, ali su Moskovljani prišli u završnici na -3 (53:50). Meč je prelomio Lorbek trojkom za 59:51, pa Katalonci sada čekaju boljeg iz meča Olimpijakosa i Partizana. Vaskes je imao 11 poena (6sk.), a Rubio 10 poena i 8 asistencija za Barsu, dok su kod CSKA najbolji bili Šiškauskas sa 19 i Lengdon sa 12 poena.

Barselona je počela vrlo nervozno, a tom je i te kako doprinela neverovatno agresivna odbrana ekipe Jevgenija Pašutina. Sudije su dopustile čvršću igru, što su Moskovljani maksimalno iskoristili i stvorili ranu prednost 9:2.

Barsa nije mogla da dođe do koša u tim trenucima, ali šut nije išao ni CSKA, naročito kada su se Katalonci prilagodili i zaigrali odbranu na istom nivou kao protivnik.

Posle prve četvrtine bilo je 12:11 za Barsu, a ulaskom N’Donga Španci su konačno uspostavili ravnotežu u reketu, pošto je CSKA bio superioran u ofanizvnom skoku. Senegalac je krajem prvog poluvremena ubacio sedam poena u nizu, pa je Barsa vodila sa 29:21.

Početak drugog poluvremena bio je jedini šuterski dobar period za obe ekipe, ali to se ni na koji način nije reflektovalo na semaforu.

Trener Barse Ksavi Paskval pretpostavio je da će CSKA pokušati da iskoristi visinu svojih spoljnih igrača kako bi ’leđima’ stigli do poena, pa je preuzimanjem rešio taj problem. Višak koji bi ponekad bio stvoren nije imao ko da iskoristi jer je Lengdon uprkos tome uglavnom bio dobro čuvan, a Holden je šutirao 1-8 za tri.

Posle poena iz vrlo teške pozicije Ponkrašova CSKA je prvi put prišao na tri poena zaostatka (49:46), ali Barsa nije popuštala i već spomenutom trojkom Lorbeka prelomila je meč.

Barselona: Bazile, Trijas, Rubio 10, Lakovič 3, Navaro 10, Vaskez 11, Ndong 2, Moris 9, Sada, Lorbek 7, Mikel 9, Grimau 4.
CSKA: Kurbanov, Smodiš, Šiškauskas 19, Holden 7, Mensah-Bonsu, Ponkrašov 2, Voroncjevič, Lengdon 12, Kaun 9, Sokolov, Hrijapa 5, Planinić.

 

 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve