Nova vest
Košarka

Petak, 07.05.2010.

14:27

Miljenović kao Kecman, FMP pobedio

Košarkaši FMP-a pobedili suekipu Splita sa 74:72 u utakmici drugog kola A grupe završnog turnira Evrolige za juniore, koji se od 6. do 9. maja održava u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

FMP je do pobede došao pogotkom Nenada Miljenovića za tri poena u poslednjoj sekundi. Iako su Splićani tokom većeg dela meča bili u vodjstvu i minut pre kraja vodili sa 70:65, serijom od 9:2 "panteri" su preokrenuli rezultat u svoju korist i tako ostvarili veoma značajnu pobedu.

Najefikasniji igraci u redovima FMP-a bili su Miljenović sa 23 i Nikola Janković i Luka Pajković sa po 15 poena. U timu Splita najviše poena dali su Filip Najev (17) i Vicko Perasović (12).

Finiš meča bio je dramatičan, Split je vodio skoro sve vreme meča, a FMP je u samom finišu uspeo da se približi, a onda i 20 sekundi pre kraja da izjednači, ali je primio koš pet sekundi pre kraja.

Branioci evropske titule nisu se, naravno, predavali, a bek FMP-a primio je loptu, pretrčao teren i preko dvojice igrača u padu pogodio "trojku" za trijumf.

Taj pogodak izazvao je oduševljenje medju posetiocima i izveštačima u pomoćnoj hali pariske dvorane Bersi.

Miljenović je od izveštača dobio nadimak "mali Kecman", po košarkašu Partizana Dušanu Kecmanu, koji je krajem aprila za 0,6
sekundi dao koš protiv Cibone i svom timu doneo trofej pobednika Hadranske lige.

U poslednjem kolu, sutra od 12.45 časova, FMP će igrati protiv španske Unikahe, a eventualnom pobedom u tom duelu, ekipa iz Železnika obezbediće plasman u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve