Nova vest
Košarka

Sreda, 28.04.2010.

19:50

Partizan lako sa Zvezdom - 79:65

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 79:65 u petom kolu Superlige Srbije i sada imaju četiri pobede i jedan poraz, dok ’crveno-beli’ imaju skor 3-2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Partizan je meč prelomio sredinom treće deonice, posle dve uzastopne trojke Rašića (52:38). Zvezda je prišla nekoliko puta na -6, ali trijumf ’crno-belih’ nije dolazio u pitanje. Najefikasniji kod Partizana bili su Rašić sa 22 (sedam trojki), Marić sa 15 i Mekejleb sa 12 poena, dok je za Zvezdu Radivojević dao 21, a Bjelica 18 poena.

U ne naročito bučnoj atmosferi u Pioniru Zvezda je bolje počela meča, tačnije Bjelica je ubacio šest poena u nizu. Posle igre ’dva na dva’ i poena Stevića ’crveno-beli’ su poveli 10:5.

Partizan je bio veoma raspoložen u šutu za tri poena – Roberts je pogodio dve trojke, a posle pogotka Božića iza linije 6,25m ’crno-beli’ su preokrenuli rezultat (15:14) i do kraja četvrtine su pogocima sa linije bacanja vodili 18:16.

’Crno-beli’ su bolje počeli drugi period, trojke su postigli Božić i Rašića, a u odbrani nisu dozvoljavali Zvezdi otvorene pozicije za šut. Razigrao se Mekejleb, koji je sa dva ulaza i sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja doveo Partizan na +8 (32:24).

U taboru Zvezde tada se razigrao Radivojević (12p u prvom poluvremenu), koji je dva puta pogodio za tri poena, položio je u kontri, a zatim je sa penala uspeo da izjednači rezultat (32:32). Do kraja poluvremena Partizan je sa linije penala uspeo da očuva prednost iz prve deonice – 34:32 posle prvih dvadeset minuta.

’Crveno-beli’ su zonom povremeno uspevali da poremete koncepciju Partizana, ali u trećem periodu Zvezdi je ponestalo koncentracije, pa je zona probijena sa dva efektna zakucavanja (Veseli i Marić) posle dodavanja u reket. Veseli je još jednom silovito zakucao loptu u koš, a Rašić je pogodio dve trojke u nizu za velikih +14 (52:38).

Zvezda je do kraja četvrtine uspela da napravi seriju 8-0 zahvaljujući Radivojeviću i trojkom Kešelja (jedini poeni na meču), pa je posled trideset minuta igre bilo 52:46 za Partizan.

Pri kraju treće četvrtine Robertsu je ukazana pomoć nakon jednog pada, ali srećom nije došlo do povrede.

U poslednjoj deonici ’crno-beli’ su ponovo stvorili ubedljivu prednost, a Zvezda je poslednji put pripretila trojkom Radosavljevića (62:56). Ipak, pogotkom Marića i novom trojkom briljantnog Rašića ekipa Duška Vujoševića definitivno rešava pitanje pobednika.

Crvena zvezda: Kešelj 3, Milošević, Kikanović 2, Radosvljević 3, Katnić, Nedovbić, Stević 6, Radivojević 21, Jelovac, Stojačić 4, Štimac 8, Bjelica 18.
Partizan: Roberts 10, Sinovec, Mekejleb 12, Kecman, Milošević, Rašić 22, Mitrović 4, Božić 8, Marić 15, Veseli 7, Đekić 1, Vraneš.

U narednom kolu Partizan dočekuje Borac, a Zvezda gostuje Radničkom u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve