Nova vest
Košarka

Sreda, 21.04.2010.

22:20

KLS: Prva pobeda Borca

Košarkaši Borca pobedili su Tamiš u Pančevu 73:64 (16:20, 25:7, 10:18, 22:19) i zabeležili prvu pobedu u Superligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Gosti su meč dobili zahvaljujući fenomenalnoj igri u drugoj četvrtini kada su rivalu dozvolili samo sedam poena. Najbolji u timu iz Čačka bio je Filip Vukosavljavić koji je postigao 32 poena (16 u prvoj četvrtini). Solidan je bio i Rastko Dramićanin koji je dodao 14 uz pet asistencija. S druge strane, istakao je Ivanović sa 14, dok je Jereminov ubacio 10.

Ako su u prvoj četvrtini još i odolevali naletima gostiju, domaći u drugoj nisu pronašli rešenje za zonsku odbrani Borca. Tome je dosta kumovalo i to što su Pančevci protiv Borca igrali bez bez dvojice najboljih šutera, povređenih Radovana Markovića i Dejana Đokića. Gosti su već tada napravili razliku koja je bila nedostižna za Tamiš.

Domaći su u nastavku na trenutak zapretili. Ali, sve što su uspeli da urade bilo je da priđu na četiri poena zaostatka, ne i da ozbiljnije ugroze prednost Borca. A, to nisu dozvolili pomenuti Filip Vukosavljević, Rastko Dramićanin, kao i Branko Jorović koji na ovom meču nije demonstrirao sjajno šutersko umeće, ali je zato odlično razigravao saigrače i sjajno gradio koš Borca.

U drugom meču u sredu Crvena zvezda je posle produžetka pobedila Metalac 106:100. Dan ranije do pobeda su došli Partizan protiv FMP-a i Radnički nad Hemofarmom.

Posle četiri odigrana kola Partizan, Hemofarm, Srvena zvezda i Radnički imaju po tri pobede i poraz, FMP ima po dve pobede i poraza, Tamiš i Borac imaju po pobedu i tri poraza, dok je Metalac jedini bez trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve