Nova vest
Košarka

Petak, 09.04.2010.

21:30

Uspeh "naših Španaca" u Italiji

Košarkaški klub Espasio Torelodones iz Madrida osvojio je najprestižniji klupski internacionalni turnir u Evropi za igrače do 19 godina.

Izvor: B92, www.apl-cap.it/home-jit

Autor:B92, www.apl-cap.it/home-jit

Default images

Tradicionalni turnir Lisone u Italiji ove godine je imao svoje 18. izdanje. Na turniru su učestvovali Armani Džins Milano (Italija), Istern Mišon (Kanada), Cantu (Italija), USK Prag (Česka), Hup Fektori Elit (Kanada), Vanoli Kremona (Italija), Egaleo (Grčka), Rimini (Italija), Urspring (Nemačka), Lesmo (Italija), Espasio Torelodones (Španija) i domaćin Lisone (Italija).

Prethodnih godina na turniru su učestvovale i najbolje ekipe iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije. Među brojnim igračima izdvajaju se i NBA košarkaši Vladimir Radmanović, Danilo Galinari, Kris Kvin, Andrea Barnjani, Dekvan Kuk, ali i mnogi poznati igrači iz evropske košarke kao Gordan Giriček, Miloš Vujanić, Marko Mordente, Anđelo Đilji, Luiđi Datome, Mile Ilić, Martinas Pocius i drugi.

Da ovogodišnje izdanje ne protekne bez naših ljudi pobrunula se mala kolonija iz španske ekipe Torelodones. Za ekipu iz predgrađa Madrida nastupaju Marko Loncović (202cm, 1991), nekadašnji junior Crvene zvezde koji je bio i MVP turnira i najbolji strelac, kao i ekstra talentovani Ivan Lukić iz Loznice (201cm, 1993) koji igra na poziciji pleja i beka šutera. Ovaj tim predvodi sa klupe trener Darko Rajaković, dok je sportski direktor kluba Ivo Simović. U istom timu radi i trener Nemanja Jovanović koji je zadužen za rad sa mlađim selekcijama kluba.

Posle dve startne pobede u grupi nad Kantuom i Egaleom, Torelodones je slavio i protiv Armani Džinsa, kao i kanadske ekipe Istern Mišon posle 2 produzetka. U finalu je pobeđena još jedna kanadska ekipa Hup Fektori Elit, a 2000 posetilaca je imalo priliku da uživa u velikoj borbi i kvalitetnoj košarci dva tima. Utakmicu je direktno prenosila italijanska državna televija RAI Sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve