Nova vest
Košarka

Sreda, 07.04.2010.

19:14

Džin iz Konga u Huventudu

Ekipa Huventuda iz Badalone dovela je u svoje redove 15-godišnjeg Bienvenu Letunije, 224cm visokog momka iz DR Konga.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

“Moguće je da će biti sa ekipom, iako neće igrati mnogo minuta. Želimo da bude sa nama, da oseti dinamiku rada u grupi i da proživi to iskustvo”, izjavio je sportski direktor Huventuda Đordi Marti. Letuni će još desetak dana provesti u selu na 300km od prestonice Kinšase pre nego što se otisne ka Pirinejima u evropsku avanturu.

Mladi Letuni može da zakuca bez skoka zahvaljujući rasponu ruku od 242cm, ali Marti kaže da je još rano za bilo kakve prognoze.

“Za tri godine imaćemo jasnu sliku o tome da li može da ostane i igra za prvi tim, a za još tri ili četiri sezone znaćemo može li da postane značajan igrač. Ima talenat i fizičke predispozicije i sigurno će napredovati, radosni smo što ga imamo”, dodao je Marti.



U klubu ističu da je Letuni veoma dobar i inteligentan dečko, kao i da je veoma motivisan da uspe u košarci kako bi finansijski pomogao svojoj porodici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve