Nova vest
Košarka

Sreda, 07.04.2010.

11:12

Peđa: "Srbija - tim za budućnost"

Predrag Stojaković propustio je poslednjih mesec dana zbog povrede, a ovu sezonu u NBA ocenjuje kao veoma čudnu.

Izvor: IK

Autor: IK

Default images

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje u intervjuu za zvanični sajt španske ACB lige kaže da će se Hornetsi potruditi da ovu godinu zaborave što pre. Razloga je mnogo – a glavni su svakako brojne povrede i promene, koje su rezultirali velikim brojem poraza.

“Za mene je sve ovo bilo drugačije. Po povratku sa odmora prošlog leta mi je rečeno da ću ove sezone sigurno biti malo u senci i pripremao sam se za tu ulogu. Ipak par utakmica na početku mi je govorilo da ću biti među nosiocima igre. Nijednog trenutka nisam osetio da sam vodeći igrač, kao što je bio slučaj u Sakramentu. To je nešto na šta pokušavam da se naviknem u ovom trenutku karijere. Ovaj tim ima mnogo talenta, tako da sam siguran da nije pokazao sav potencijal. Ovo je moja 12. sezona u NBA imam još godinu dana ugovor. Ne znam da li ću trebati klubu. Trudiću se da dajem uvek maksimum, ali je teško održati isti nivo tokom karijere. Želim samo da fizički budem spreman”, rekao je Stojaković za sajt acb.com, a prenosi Sportski žurnal.

Krilni košarkaš Nju Orlinsa kaže da ne isključuje povratak u Evropu, poput mnogih iskusnih “Evropljana” koji se vraćaju u Evroligu.

“Što da ne. Tamo sam igrao pre dolaska u NBA i smatram da je košarka u Evropi sjajna prilika. Ipak, sada ne razmišljam o tome. Želim da igram ovde još par godina, ako budem spreman. Sve je još otvoreno”, tvrdi Stojaković.

Stojaković kaže da je napravio dobru odluku što se na vreme povukao iz reprezentacije.

“Stvoren je mlad tim sa ogromnim potencijalom. U životu morate da znate kada da se pomerite u stranu. To su igrali koji moraju da se razvijaju zajedno, a rezultati su se već videli. Bili su finalisti Evropskog prvenstva iako su izuzetno mladi. Ja sam sa reprezentacijom uživao u svemu u čemu je bilo moguće. Sad je red na druge”, poručuje Stojaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve