Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.04.2010.

20:04

Odlični Jarić i Vukosavljević

Proteklog vikenda naši igrači u Evropi su imali solidne partije, dok se u Španiji istakao Marko Jarić, a u Turskoj Vladan Vukosavljević.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jarić je u ubedljivoj pobedi madridskog Reala nad Estudijantesom učestvovao sa 14 poena (1-2 za dva, 4-4 za tri, 21 min.) i četiri asistencije podelio epitet najkorisnijeg igrača meča sa Serhiom Ljuljom. Vukosavljević je bio fantastičan sa 27 poena (13-19 za dva, 31 min.) i 12 skokova u pobedi Alijage nad Erdemirom rezultatom 94:75.

Španija

U ubedljivoj pobedi Reala Novica Veličković je postigao šest poena (3-5 za dva, 13 min.), a uz to je imao i četiri skoka, po dve asistencije i ukradene lopte, ali i tri izgubljene. Sa druge strane, u dresu Estudijantesa, Petar Popović je ubacio četiri poena (2-4 za dva, 26 min.), a imao je i dva skoka i tri izgubljene lopte.

Najzaslužniji za trijumf Kahasola nad Alikanteom bio je Duško Savanović sa 17 poena (2-4 za dva, 3-5 za tri, 30 min.), pet skokova, četiri izgubljene i jednom ukradenom loptom. Ivan Radenović je za pobednički tim ubacio tri poena (1-2 uz igre, devet min.), uz koje je imao i jedan skok, dok je u poraženom timu Vule Avdalović upisao sedam poena (3-5 za dva, 0-4 za tri, 25 min.), uz tri asistencije i po jedan skok i ukradenu loptu.

U pobedi Valensije protiv Mursije Kosta Perović je učestvovao sa samo trio poena (1-3 iz igre, 14 min.) uz jedan skok i četiri izgubljene lopte, dok je Marko Marinović ubacio četiri (2-6 iz igre, 11. minuta), uz, takođe, jedan skok i tri asistencije. U poraženom timu Miloš Vujanić je postigao devet poena (3-8 iz igre, 20 min.), a uz to je imao i tri skoka i pet izgubljenih lopti.

Pomalo slab vikend Srba u ACB ligi kompletirali su naši predstavnici u Huventudu koji je poražen od San Sebastijana. Uroš Tripković je postigao deset poena (0-3 za dva, 3-6 za tri, 26 min.), uz tri skoka, dve asistencije i četiri izgubljene lopte, dok je Luka Bogdanović upisao sedam poena (3-5 iz igre, 25 min.), uz po tri skoka i izgubljene lopte.

Italija

Tadija Dragićević je u pobedi Rome nad Montegranarom učestvovao sa 13 poena (4-5 za dva, 1-2 za tri, 26 min.), uz četiri skoka i dve ukradene lopte. Bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore Dušan Vukčević je u pobedi Virtusa nad Ferarom učestvovao sa sedam poena (2-7 iz igre, 19 min.), dok se u porazu Bijele od Benetona Vanja Plisnić nije upisao u strelce, a na terenu je proveo pet minuta.

U pobedi Kantua nad Kazertom Vladimir Micov je imao 14 poena (5-6 za dva, 1-2 za tri, 1-4 penali, 36 min.), pet skokova i osam asistencija. Na teren se posle oporavka od mononukleoze vratio Branko Cvetković i postigao je šest poena (1-5 iz igre, 4-4 penali, 31 min.), uz tri skoka i asistenciju u porazu Skavolinija od Kremone.

Turska

Pored Vukosavljevića zapaženu ulogu u 26. kolu šampionata Turske od srpskih košarkaša imao je Igor Rakočević, koji je u trijumfu Efes Pilsena nad Ojak Renoom od 94:89 učestvovao sa 12 poena (4-7 za dva, 1-5 za tri, 22 min.) i jednom asistencijom. Bojan Popović se nije našao u sastavu Efesa, dok u ovom kolu na teren nije izašao ni Jovo Stanojević, čija je Antalija pobedila Bornovu sa 82:67.

Goran Ćakić je postigao sedam poena (2-5 iz igre, 22 min.) i uz to je imao tri skoka i jednu asistenciju u pobedi Banvita nad Bešiktašem od 94:68. Marko Kolarić je u porazu Tofaša od Darušafake rezultatom 82:68 ubacio pet poena (2-4 za dva, 13 min.) i imao je četiri skoka.

Nemačka

Bivši košarkaš Partizana, a sada Brose Basketsa Predrag Šuput je u pobedi svog tima od 73:72 nad Ludvigsburgom u 30. nekompletnom kolu Bundeslige učestvovao sa 14 poena (3-7 za dva, 2-4 za tri, 27 min.), dve asistencije i dve ukradene lopte. Isti broj poena kao Šuput postigao je Dragan Labović, čiji su Skajlajnersi izgubili od Bremerhavena sa 76:74. Uz 14 poena (5-8 za dva, 24 min.) Labović je imao i šest skokova i četiri osvojene lopte.

Alba, koju sa klupe predvodi Luka Pavićević slavila je protiv Dizeldorfa sa 79:73, a u pobedničkoj ekipi Dragan Dojčin je postigao osam poena (1-3 za dva, 1-1 za tri, 30 min.), uz pet skokova i po tri asistencije i osvojene lopte. U porazu Valter Tajgersa od Gizena sa 70:68 Branislav Ratkovica je postigao 13 poena (4-6 za dva, 26 min.) uz koje je imao i dva skoka, jednu asistenciju i četiri osvojene lopte, dok je Aleksandar Nađfeji ubacio osam poena (4-6 za dva, 26 min.) uz po pet skokova i asistencija.

U porazu Eve Basketsa iz Oldenburga od Artland Dragonsa Marko Šćekić je ubacio osam osam poena (4-5 za dva, 15 min) uz koje je imao dva skoka i četiri osvojene lopte, dok je Milan Majstorović je postigao dva poena (1-2 za dva, 18 min.), uz isti broj skokova i osvojenih lopti kao Šćekić.

Grčka, Poljska, Rusija, Ukrajina, Belgija

Zbog uskršnjih praznika prethodnog vikenda nisu igrane utakmice u šampionatima Grčke, Poljske, dok su u Rusiji odigrane preostale utakmice 12. kola, od kojih je polovina odigrana pre nedelju dana. Od klubova srpskih igrača jedino je Lokomotiv igrao i izgubio je od Eniseja, čiji je trener Stevan Karadžić, sa 78:75, a odlukom trenera Vladislav Dragojlović nije izašao na teren.

U ukrajinskom prvenstvu Jovan Koprivica je postigao sedam poena (3-6 za dva, 16 min.) i imao je jedan skok u porazu Krivbasa od Kijkolaiva sa 63:62. Jedini preostali srpski predstavnik koji je na teren izašao u 29. kolu Predrag Miletić ubacio je 14 poena (7-12 za dva, 35 min.) uz pet skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte u porazu Grifonija od Budivelnika iz Kijeva od 95:55.

Od srpskih košarkaša u Belgiji tokom prethodnog vikenda igrao je samo Miljan Pupović koji za 18 minuta u porazu Luvena od Šarloa sa 75:68 nije uspeo da se upiše u strelce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve