Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.04.2010.

16:40

Teodosić: Imaću dodatni motiv na F4

Košarkaš Olimpijakosa Miloš Teodosić rekao je u intervjuu za grčki ’sentragoal’ da će u polufinalu Evrolige imati dodatni motiv.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Olimpijakos je u četvrtfinalu najjačeg evropskog takmičenja pobedio poljski Prokom sa 3-1 i tako izborio plasman na završni turnir u Parizu gde će mu u polufinalu protivnik biti srpski šampion Partizan. Teodosić nikada nije krio da navija za najvećeg Partizanovog rivala Crvenu zvezdu, a često je viđan i na severnoj tribini na fudbalskim utakmicama Crvene zvezde.

„Pozdravljam kvalifikaciju Partizana na završni turnir u Parizu jer je to veoma važno za srpsku košarku. Još uvek je rano pričati o polufinalu, ali ja ću u svakom slučaju imati dodatni motiv na toj utakmici. Svi znaju koliko volim Crvenu zvezdu i Olimpijakos. Svi znaju da su crvena i bela boja simbol ta dva kluba i da su „Gejt 7“ i „delije“ najbolje navijačke grupe na svetu. vestan sam koliko će i jednima i drugima biti važan taj naš trijumf nad Partizanom, stoga ću sve učiniti da ih ne izneverim. Za ovakve utakmice se jednostavno živi“, rekao je srpski reprezentativac.

Teodosić je tokom Evropskog prvenstva u Poljskoj pokazao da mu ne drhti ruka u odlučujućim trenucima, a ove sezone je to u dresu Olimpijakosa ponovio nebrojano puta.

„Tokom celog života sam naučio da donosim teške odluke. Upravo zbog toga, kada treba nešto da se uradi za ekipu, ne plašim se da preuzmem odgovornost. U velikim mečevima uvek ću uzeti loptu i šutirati u odlučujućim trenucima. Jednostavno, volim da imam loptu u rukama kada kada se odlučuje.“

Srpski reprezentativac ponovo je istakao koliko je na njegovo samopouzdanje uticalo Evropsko prvenstvo i rad sa Dušanom Ivkovićem.

„Duda mi je mnogo pomogao, a posle tri meseca zajedničkog rada, u Grčku sam se vratio pun samopouzdanja. Mislim da je naš trener Panajotis Janakis to prepoznao i ukazao mi poverenje, baš kao i moji saigrači u Olimpijakosu.“

Teodosić je ove sezone bio MVP Evrolige za mesec januar:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve