Nova vest
Košarka

Petak, 02.04.2010.

01:12

Božić: "Još nismo svesni uspeha"

Košarkaši Partizana izjavili su nakon veličanstvene pobede nad Makabijem(76:67) da još uvek nisu svesni da su uspeli da se plasiraju na završni turnir Evrolige.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

"Nemam tu svest koliko smo veliki uspeh napravili i nadam se da dugo neću biti svestan toga. Naš uspeh ove godine, pogotovo u Evroligi, gde smo oduševljavali pre svega našu publiku, zasniva se na tome što smo sve vreme bili sa obe noge na zemlji, ali smo istovremeno imali svoje nade, ambicije i snove", rekao je kapiten Partizana Petar Božić.

Partizan je u četvrtak u Beogradskoj Areni savladao ekipu Makabija i u seriji slavio rezultatom 3:1. 'Crno-beli' će u polufinalu završnog turnira igrati sa grčkim Olimpijakosom, dok će drugi par činiti Barselona i CSKA. Božić je tokom cele sezone odbijao da govori o uspesima i trudio se da zadrži sebe i svoje saigrače prisebnim, ali večeras nije mogao da izbegne priču o završnom turniru. 



"Daleko je još Pariz. Znamo šta nas čeka tamo. To je takmičenje gde svako ima šansu, pa i mi. Plasmanom na 'fajnal for' ispunili smo samo deo sna. Ima još da se igra, ići ćemo svom snagom. Ne obraćamo pažnju na to šta drugi kažu, da smo medju najboljima u Evropi, iako smo sada i zvanično među četiri. Naše je da igramo, a drugi neka hvale", rekao je Božić.

Dušan Kecman je prošle godine sa Panatinaikosom osvojio Evroligu, a ove sezone će na završnom turniru igrati sa timom za koji navija.

"Stvarno veliki uspeh. Ne znam kako ga objasniti i opisati, pogotovo u okolnostima u kojima smo krenuli sezonu. Napravili smo veliki uspeh 'brejkom' u Tel Avivu i znali smo da imamo šansu da ostvarimo istorijski uspeh. Hvala svima, ne mogu da nađem reči da se zahvalim igračima, stručnom štabu, navijačima", rekao je Kecman. 



Jedan od novajlija u timu je centar Aleksandar Marić, koji je bio najkorisniji igrač (MVP) prvog dela Evrolige.

"Moram malo da se smirim. Šta da kažem? Ova publika... Zbog njih smo došli do F4. Veliki rad, srce i trud. Te stvari u Parizu ne mogu da urade ništa loše, nikada. Naravno da imamo šanse", ocenio je Marić. 



Plejmejker Partizana Amerikanac Lester Mekejleb rekao je da nije verovao da tim može do 'fajnal fora'.

"Nikad nisam mislio da ćemo biti ovde, ali tu smo. Ne znam šta da kažem, ovde smo. Imamo šanse u Parizu. Igrali smo protiv Olimpijakosa u regularnom delu sezone, poznati su nam. Nastavićemo da se borimo i igramo i videćemo šta ćemo dobiti time", rekao je Mekejleb. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve