Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.03.2010.

17:13

SLS: Partizan - Tamiš, FMP - Zvezda

Košarkaška Superliga Srbije počinje 10. aprila, a šampion Partizan u odbranu titule krenuće iz 'Pionira' gde u prvom kolu gostuje Tamiš.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Derbi će se igrazi u Železniku gde će FMP dočekati Crvenu zvezdu, Hemofarm u Vršcu igra protiv prvoplasirane ekipe iz KLS-a, Borca, dok će Metalac gostovati Radničkom u Kragujevcu. Prelazni rok traje do 7. aprila u 14 časova.

Pre žreba komesar lige Tihomir Bubalo, objasnio je da su zbog zahteva organa bezbednosti Paritizan i Crvena zvezda razdvojeni, odnosno da u istom kolu ne mogu da budu domaćini u „Pioniru“.

"Imali smo sastanak Udruženja klubova gde smo doneli odluku da Liga počne 10. aprila, a da prelazni rok traje do 7. aprila u 14 časova. Igraće se po sistemu subota – sreda, a kada budemo došli do fajnal fora NLB lige, njegovi učesnici, Partizan i Hemofarm štada će odložiti svoje mečeve. Sednica je bila vrlo konstruktivna, sve odluke smo doneli jednoglasno. Siguran sam da će ovo biti najbolja i najneizvesnija Super liga od postanka regionalog takmičenja", istakao je Bubalo i dodao, "Želim da takmičenje bude fer, da pobedi najbolji i da plasman u NLB ligu izbore klubovi koji to po kvalitetu i zaslužuju."

Posle izvlačenja takmičarskih brojeva, dodeljena su priznanje najboljim pojedicima iz Košarkaške lige Srbije. Najbolji igrač je Aleksandar Mladenović iz Ergonoma, a on je istovremeno i najbolji strelac i najbolji skakač. Najbolji kradljivac lopti je Marko Vulin iz Proletera, dok je njegov saigrač, Vid Žarković, najbolji asistent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve