Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.03.2010.

19:29

EL: Makabi - Partizan (utorak, 20h)

Košarkaši Partizana igraju u utorak od 20 časova prvi meč plejofa Evrolige protiv Makabija u Tel Avivu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski šampion će treću godinu uzastopno da se bori za plasman na fajnal for koji se ove sezone igra u Parizu. ’Crno-beli’ su ove godine već premašili očekivanja sa početka sezone, pa bi u duelu sa ’Ponosom Izraela’ trebalo da igraju bez rezultatskog pritiska. Ipak, svi, pa i sami košarkaši se nadaju da će uspeti da prvi put posle 12 godina odvedu Partizan, i uopšte neki srpski klub u završnicu takmičenja.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je u nedelju pred put u Izrael da je njegova ekipa bila praktično otpisana posle žreba u kojem su se ‘crno-beli’ našli u grupi sa Barselonom, Panatinaikosom i Marusijem, ali da je Partizan pokazao kvalitet, za koji veruje da će pokazati i u predstojećim duelima sa Makabijem.

Plejmejker Partizana Aleksandar Rašić izjavio je da je svestan šta njegovu ekipu očekuje u Tel Avivu i da veruje da će njegov tim uspeti da se prilagodi igri višestrukog prvaka Evrope.

Košarkaš Makabija David Blutental rekao je u intervjuu za B92 da njegov tim svakako očekuje pobedu nad Partizanom i plasman na F4 u Pariz.

Partizan je pobedio u poslednjem meču pred plejof Evrolige Široki Brijeg 80:69, dok je Makabi protiv Hapoela Holona (104:87) spremao taktiku za ‘crno-bele’.

Prva dva meča Partizan će protiv Makabija igrati u njegovoj ’Nokia areni’ kakpaciteta 11.700 mesta u utorak 23. i četvrtak 25. marta. Treći meč igraće se u beogradskoj ’Areni’ 30. maarta, a ukoliko ni jedna ekipa do tada ne zabeleži tri pobede igraće se i četvrti meč (1. april) u srpskoj prestonici. Ako posle njega bude 2:2 u pobedama, majstorica će se igrati u Tel Avivu 7. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve